TLN solicită renunțarea unitără la deorgările date din cauza pandemiei de COVID-19

TLN solicită renunțarea unitără la deorgările date din cauza pandemiei de COVID-19
TLN solicită statelor europene să stabilească împreună când se va renunța la derogările date în perioada pandemiei COVID-19.

Asociația olandeză de transport și logistică TLN solicită anularea unitară, la nivelul întregii Europe, la toate tuturor derogările de la legislația actuală, date în perioada pandemiei COVID-19.

TLN solicită renunțarea unitără la deorgările date din cauza pandemiei de COVID-19

Asociația olandeză motivează că doar așa se vor evita problemele pe care le pot întâlnii companiile de transport, dar mai ales șoferii acestora, în momentul în care vor dori să treacă dintr-o țară într-alta.

În prezent, există în toate țările europene diverse derogări de la legislația normală, iar dacă fiecare țară le-ar anula individual, fără o înțelegerea prealabilă între ele, cu siguranță s-ar crea un haos în industria de transport rutier de mărfuri.

TLN dă ca exemplu un șofer francez care trebuia să aducă un transport din Franța în Olanda. Dacă respectă prevederile legate de timpii de condus și odihnă din Franța, ia sigur o amendă în Belgia, dacă este oprit pentru un control. Și asta pentru că în Belgia legislația nu a fost modificată în concordanță cu cea din Franța.

VEZI ȘI: Impact frontal între două basculante în Germania, soldat cu moartea unuia dintre șoferi

Un alt exemplu dat de TLN este și că șoferii de camion pot circula în această perioadă cu permisul de conducere expirat. Această derogare trebuie ridicată obligatoriu de comun acord între toate țările europene, căci dacă o singură țară o anulează, șoferul poate să rămână blocat acolo și să nu-și mai poată continua cursa.

TLN solicită tuturor reprezentanților statelor europene să se pună la aceeași masă, să verifice exact care sunt derogările date de fiecare stat membru în parte și să revină unitar la normalitate, indiferent când vor cădea de acord să facă asta.

Cora van Nieuwenhuizen, ministrul transporturilor din Olanda, susține și ea solicitarea asociației TLN.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.