In Focus

Toate drumurile federale din Germania se supun taxării pentru camioane

De la 1 iulie 2018, toate drumurile federale din Germania se supun taxării pentru vehicule și combinații de vehicule cu o greutate maximă autorizată peste 7.5 tone.

Odată cu această extindere, rețeaua de drumuri supusă taxării pentru vehicule și combinații de vehicule peste 7.5 tone din Germania (autostrăzi și drumuri federale) a ajuns la aproximativ 52.000 de kilometri.

Toate drumurile federale din Germania se supun taxării pentru camioane

Adaptarea tehnică a sistemului de taxare a camioanelor include colectarea automată și manuală a taxelor de trecere, precum și punerea lor în aplicare.

Din estimările Toll Collect, extinderea rețelei de drumuri supusă taxării pentru camioane va afecta aproximativ 30.000 de companii din mai multe sectoare de activitate.

Aceste companii trebui să se decidă asupra modul în care vor să plătească taxa de drum în viitor.

Clienții care s-au înregistrat deja la Toll Collect și ale căror camioane sunt echipate cu o unitate de bord (OBU) nu necesită nicio acțiune suplimentară acestea fiind complet pregătite.

Din octombrie 2017 și până la finalul lunii martie 2018, aproximativ 1.1 milioane de unități de bord (OBU) instalate în cabina camioanelor au fost convertite treptat dintr-un sistem descentralizat într-un sistem centralizat de colectare a taxelor de drum.

Aceste unități de bord transmit datele de călătorie criptate și caracteristicile relevante ale vehiculului la centrul de calcul Toll Collect, unde se calculează taxa de drum pentru secțiunile de drum pe care a călătorit camionul.

Colectarea automată a taxei prin intermediul unei unități de la bord oferă avantaje clare pentru clienți.

VEZI ȘI: ETSC cere Camerei Deputaților să nu modifice art. 109 al OUG 195/2002

Șoferii își pot schimba traseul în orice moment fără a anula parțial sau definitiv ruta anterior configurată, fapt ce oferă flexibilitate companiilor și le ajută pe acestea să salveze timp și bani.

Celor care utilizează frecvent drumuri supuse taxării le este recomandat să plătească taxa utilizând metoda automată prin intermediul unei unități de la bord.

Companii ar trebui să se înregistreze online prin portalul de clienți Toll Collect pentru a primi un OBU instalat pe care-l va instala la un service partener. Toll Collect furnizează OBU gratuit, compania urmând să plătească doar serviciul de instalare.

De asemenea, ca parte a dezvoltării viitoare, a fost creat cadrul tehnic pentru diferențierea taxei de drum în funcție de clasa de greutate.

Acum, în timpul călătoriei, ecranul OBU afișază numărul de axe, abrevierea DE (dacă camionul călătorește în Germania) și greutatea.

Metoda de conectarea manuală
Noua metodă de conectare manuală dezvoltată oferă diferite opțiuni pentru plata taxei de drum.

În primul rând, aceasta se concentrează pe aplicația Toll Collect și pe utilizarea acesteia pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri și tablete. În plus, este posibil să vă conectați de pe PC-uri sau 1.100 de terminale de taxare noi.

De altfel, noile terminale de taxare completează conectarea online.

Totuși, trebuie să aveți în vedere că noile terminale sunt mai puține decțt vehciule terminale de plată, deoarece Toll Collect dorește încurajarea utilizării aplicației mobile, care este mult mai rapidă și ușor de folosit.

Verificarea efectuării plății taxei de drum
Suplimentar, pe lângă agenții BAG care pot verifica efectuarea plății taxei de drum în cadrul controalelor rutiere, aceasta va fi verificată electronic prin intermediul camerelor video din stâlpii montați pe drumurile federale, care utilizează aceeași tehnologie ca porțile telematice montate pe rețeaua de autostrăzi.

Nu vă gândiți să nu plătiți plata taxei de drum…

În total, Toll Collect va monta aproximativ 600 de stâlpi vopsiți în albastru și verde (culorile Toll Collect), ce au o înălțime de 4 m.

Din aceeași categorie...

Back to top button