Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX
Noul camion Ford F-MAX și-a făcut debutul la nivel mondial în cadrul celei de a 67-a ediții IAA 2018 din Hanovra, Germania.

Proiectat și testat de 500 de ingineri Ford Otosan, noul camion Ford F-MAX se anunță a fi un viitor best-seller pe piața camioanelor europene.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Înainte de a fi lansat, noul camion F-MAX a fost supus mai multor teste riguroase, care au însumat 15.500 de ore de testare în laborator, 5 milioane de kilometri rulați pe drumurile a 11 țări de pe patru continente, utilizând 233 de prototipuri.

Ford Trucks a dezvoltat noul camion pentru transport internațional pornind de la principiile fundamentale care caracterizează marca: confort, putere, eficiență și tehnologie de ultima oră.

Așadar, pentru a se asigura că designul garantează aceste aspecte, din punct de vedere al eficienței și practicabilității, inginerii Ford Trucks au examinat fiecare componentă și fiecare detaliu de nenumărate ori.

Cabină complet nouă
Atunci când au luat decizia de a lansa un model complet nou pentru transport internațional, cei de la Ford Trucks s-au concentrat asupra unor aspecte cheie, unul fiind confortul șoferului.

Astfel, noul camion F-MAX vine cu o cabină cu design modern, complet reproiectată, cu lațime de 2.5 m, podea dreaptă, înălțime interioară de 2.160 mm și abordarea orientată spre șofer.

Designul panoului de bord asigură un spațiu ergonomic în care toate funcțiile sunt ușor accesibile.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Chiar și detaliile minore sunt create pentru a spori plăcerea experienței de conducere.

Noul camion Ford F-MAX oferă o senzație de frânare asemănătoare cu cea a unui autoturism și garantează, conform producătorului, o foarte bună antifonare în timpul mersului.

VEZI ȘI: MAN și Scania au efectuat primul test comun de conectare a camioanelor în pluton

În plus, modelul F-MAX oferă șoferilor o varietate de spații de depozitare generoase și ușor accesibile.

Spațiul de depozitare supradimensionat în stil avion, spațiile de depozitare de deasupra capului și spațiul de sub pat, accesibil din exterior de pe ambele părți ale camionului sunt ușor de utilizat și curățat.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

De asemenea, noul F-MAX oferă un sistem de pliere revoluționar al patului de sus, la 90 de grade, garantând un spațiu mărit în cazul în care acesta nu este utilizat.

Unghiul de deschidere al ușii în trei trepte garantează că atunci când vine vorba acces în cabină, F-MAX se poziționează printre liderii segmentului. Treptele de acces sunt complet etanșe la apă și praf.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Dispozitivele interne de iluminare din zona patului și a compartimentului șoferului, sistemele automate de control a climatizării și volanul reglabil oferă un confort sporit în cabină.

În anumite configurații, noul camion Ford F-MAX vine echipat cu frigider și cafetieră, oferind un plus de confort șoferilor.

Scaunul șoferului esge ultimă generație, având o gamă de ajustare de până la 260 mm, cu tapițerie din material respirabil de înaltă calitate, design ergonomic cu suport lombar optim.

Putere și eficiență
Costul Total de Proprietate (Cost of Ownership) este un factor cheie pentru noul camion Ford F-MAX.

Camionul acoperă cele trei domenii ale costului de proprietate.

Producția și dezvoltarea produsului combinat cu cresterea integrarii verticale face ca Ford Trucks să aibă un avantaj competitiv în ceea ce privește prețul.

Noul F-MAX are un motor de înaltă performanță cu o putere de 500 CP, 2.500 Nm și 400 kW putere de frânare.

Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsie și caracteristicile tehnice asigură de asemenea performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil, cu o marjă de îmbunătățire de 6% față de modelele anterioare.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Caracteristicile tehnice includ tehnologia E-APU, funcția eco-roll, cruise control predictiv (Max Cruise).

Datorită costurilor scăzute de mentenanță și intervalelor lungi între servisări, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere.

Motorul Ecotorq al F-MAX oferă performanțe maxime și consum minim de carburant în orice condiții de drum.

Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus, cum ar fi modul Eco și cel Power, ajută la optimizarea consumului de combustibil.

Noul F-MAX este, de asemenea îmbunatatit de un turbocompresor cu geometrie variabilă, o pompă de apă și un compresor cu viteze multiple de lucru, putere de frânare de 400 kW pentru motorul care atinge puterea totală de 1.000 KW cu opționalul intarder.

Tehnologie de vârf
Prin noul F-MAX, Ford Trucks lansează tehnologia ConnecTruck, oferind beneficii care includ monitorizarea de la distanță a vehiculului folosind software-ul de diagnosticare și software-ul „over-the-air”.

Harta topografică specială înseamnă că F-MAX este capabil să analizeze condițiile rutiere, permițând vehiculului să conducă la viteze optime, reducând astfel consumul de combustibil cu până la 4%.

Integrarea FMS permite modulului ConnecTruck și Ford Trucks Cloud să acționeze ca un cumul de date pentru un terț, având acces de la distanță la datele selectate pentru acel vehicul.

Siguranța transportului
Noul F-MAX oferă asistență de neprețuit soferului la drum, prin sisteme precum Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), sistem avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistență la pornire în rampa (Hill Launch Assist), sistem de avertizare privind încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispozitiv limitator de viteză reglabil și control electronic al stabilității (Electronic Stability Control).

Displayul color TFT cu ecran de 8″ permite afișarea tuturor funcțiilor vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de evaluare a stilului de condus al șoferului.

Comutatoarele de control amplasate pe volanul din piele, permit șoferului să navigheze între diferitele aplicații.

Sistemul de navigație specific încorporat, link-ul web și implementarea Apple CarPlay, la fel ca și funcțiile de conectare Bluetooth sunt prezentate pe ecranul multimedia tactil LCD de 7.2″.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Designul spectaculos al farurilor F-MAX optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul, asigurându-vă că nici un detaliu nu scapă din traiectoria de mers a șoferului.

Design-ul atractiv al iluminatului de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională, îmbunătățesc sistemul de lumini standard al vehiculului.

Ford Trucks F-Vision Future – imaginea viitorului complet electric
F-Vision este primul camion-concept de la Ford Trucks. Acesta este prototipul unui camion autonom, de nivel 4.

Modelul dezvăluie viziunea Ford Trucks privind electrificarea, unitatea autonomă și conectată, greutate ușoara și fără emisii de carbon.

Toate informațiile despre noul camion Ford F-MAX

Are grija de prioritățile oamenilor, atât în ​​interiorul cabinei, cât și pe șosea, precum și de încarcatura transportată, și urmărește în permanență să se conecteze și să comunice cu mediul înconjurator și utilizatorii.

Lansarea oficială a camionului F-MAX în România va avea loc la sfarsitul lunii octombrie 2018, moment în care, Cefin Trucks, importatorul oficial al mărcii, va deschide o sesiunea de pre-vânzari pentru piața locală.

Follow #infotrucker