Toleranță 0 privind alcoolemia la volan pentru toți șoferii profesioniști în Germania

Toleranță 0 privind alcoolemia la volan pentru toți șoferii profesioniști în Germania
UVL Schleswig-Holstein, asociația companiilor de logistică din landul Schleswig-Holstein, solicită toleranță 0 privind alcoolemia la volan pentru toți șoferii profesioniști în Germania.

În urma controalelor efectuate de poliție în mai multe landuri germane, în urma cărora s-a constatat că un număr foarte mare de șoferi profesioniști consumă alcool în timpul pauzelor, asociația UVL a solicitat toleranță 0 în ceea ce privește alcoolemia la volan pentru această categorie profesională, scrie verkehrsrundschau.de.

Toleranță 0 privind alcoolemia la volan pentru toți șoferii profesioniști în Germania

În Germania, alcoolemia la volan, în cazul în care nu este prevăzută o clauză specială în contractul de muncă, este de 0.5 la mie, la fel ca în cazul oricărui alt șofer.

„Este adevărat că, în special șoferii profesioniști din estul Europei, stau săptămâni întregi pe drumuri și perioada petrecută departe de familie este foarte grea. Dar asta nu înseamnă că pot consuma alcool pentru a uita de problemele pe care le au”, a spus un reprezentant al asociației UVL.

Astfel, UVL Schleswig-Holstein spune că singura soluție pentru această problemă este toleranță 0 în ceea ce privește alcoolemia la volan pentru această categorie profesională.

VEZI ȘI: MAN aduce la Bauma 2019 două van-uri TGE cu funcții speciale

Acest lucru este valabil în prezent pentru transporturile speciale cu gabarit depășit sau pentru transportul de mărfuri periculoase.

În landul Schleswig-Holstein, UVL a reușit să convingă autoritățile locale să legifereze o prevedere ca în cazul consumului de alcool angajatorul să poată concedia angajatul fără o perioadă de preaviz.

UVL Schleswig-Holstein militează de foarte multă vreme pentru ca alcoolemia la volan să fie de 0.0 la mie pentru șoferii profesionști.

Follow #infotrucker