ȘtiriUtil

Toll Collect a intordus o nouă metodă de conectare manuală

Începând cu 18 decembrie 2017, taxa de drum pentru camioane din Germania poate fi plătită prin noua metodă de conectare manuală introdusă de Toll Collect.

Pentru a face față extinderii rețelei de drumuri supuse taxării pentru camioane – aproximativ 40.000 kilometri de drumuri federale – începând cu 1 iulie 2018, compania care colectează taxa de drum din Germania a dezvoltat tehnologia sistemului de taxare.

Toll Collect a intordus o nouă metodă de conectare manuală

Noua metodă de conectare manuală le dă posibilitatea utilizatorilor să se poată conecta la contul lor Toll Collect atât de pe un PC Desktop, cât și de pe telefoane inteligente și tablete.

Astfel, conectarea manuală devine din ce în ce mai flexibilă și, prin urmare, mai prietenoasă cu utilizatorii.

Noua metodă de conectate manuală online o înlocuiește pe cea veche. Clienții care sunt deja înregistrați la Toll Collect își pot folosi datele de conectare de pe portalul de clienți pentru a accesa noua metodă de conectare manuală online.

Noutatea constă în faptul că utilizatorii neînregistrați se pot conecta manual utilizând orice dispozitiv cu acces la Internet, de pe majoritatea browserelor. Începând cu primăvara lui 2018, Toll Collect va dezvolta și o aplicație care va facilita conectarea mai rapidă de pe telefoane inteligente și tablete.

Noi terminale de taxare
În același timp, se vor instala 1.100 de terminale de taxare noi, care vor completa în viitor conectarea online.

Acestea vor fi montate atât în Germania, cât și în țările vecine, în apropierea puntelor de frontieră, noduri rutiere mari, parcări de camioane, autohof-uri și stațiilor de carburant. Până în mai 2018, dată la care ar urma să fie finalizată montarea noilor terminale, taxarea camioanelor va fi posibilă prin intermediul terminalelor de taxare vechi.

Rețineți că, în această perioadă, rutele înregistrate prin intermediul vechii proceduri de conectare manuală pot fi anulate numai prin intermediul terminalelor vechi de taxare.

Același lucru este valabil și pentru rutele înregistrate prin noua metodă de conectare manuală. Anularea unui traseu este posibilă la noile terminale de taxare sau prin noua metodă de conectare manuală.

VEZI ȘI: Șoferii de camion est-europeni părăsesc Marea Britanie din cauza Brexit-ului

Cu noua metodă, rutele pot fi înregistrate și anulate prin intermediul tuturor opțiunile de conectare (desktop sau mobil), acesata fiind o altă îmbunătățire a procedurii inițiale de conectare manuală.

Celelalte terminale vechi de taxare vor fi dezactivate în al doilea trimestru din 2018, iar logarea nu va mai fi posibilă pe acestea.

O nouă interfață de utilizare
Aceeași interfață va fi utilizată indiferent dacă clientul se conectează prin intermediul unui telefon inteligent, tablete, PC Desktop sau terminal de taxare.

Noua interfață este disponibilă în limba germană, engleză, franceză și poloneză, adaptându-se la dispozitivul utilizat. Aceasta are un sistem de meniuri intuitiv, ajutând utilizatorii să plătească taxa rapidă.

Rutele oferite pot fi optimizate, prin alegere punctului de origine, a punctului de destinație și punctelor de trecere (intermediare). Rutele care nu sunt supuse taxării vor fi, de asemenea, incluse pe viitor în calculul rutei. Desigur, pentru acestea nu vor fi percepute taxe.

La calcularea rutelor, informațiile specifice privind vehiculul vor fi utilizate automat pentru a determina rutele pe care acesta le poate utiliza fără restricții (luând în considerare, de exemplu, închiderea drumurilor sau restricțiile de greutate).

Utilizatorul primește instrucțiuni la sfârșitul procedurii de conectare și poate imprima aceste instrucțiuni de navigare, le poate trimite prin e-mail, le poate descărca sau trimite către un telefon mobil ca mesaj text.

Serviciul pentru clienții neînregistrați și noua metodă de plată
Fiecare client poate folosi orice metodă de conectare manuală disponibilă fără a fi nevoie să se înregistreze în prealabil la Toll Collect.

În plus, noua metodă de conectare manuală oferă un alt serviciu clienților neînregistrați.

Atunci când se configurează un cont de acces este posibilă salvarea informațiilor referitoare la vehiculele care sunt frecvent înregistrate manual, pe rutele frecvent căutate și până la trei metode de plată. Acest lucru face ca procesul de conectare să fie și mai eficient și economisește timpul clientului.

Clientul poate gestiona și șterge datele salvate în aplicație sau în sistemul de conectare online, în orice moment.

Pentru a ajuta clienții să plătească cu ușurință prin tabletă sau smartphone, Toll Collect va introduce Paysafecard ca un substitut pentru plata cu numerar.

Paysafecard este disponibil la mai multe chioșcuri, la oficiile poștale și online.

Din aceeași categorie...

Back to top button