Știri

Toll Collect a redus numărul terminalelor de taxare rutieră

În perioada iunie – august 2021, Toll Collect a desființat 340 de terminale de taxare rutieră, deoarece utilizarea acestora a scăzut constant în ultimii ani.

La aproape două treimi din terminalele Toll Collect are loc în medie mai puțin de o conectare/zi. Din acest motiv Toll Collect demontează treptat terminalele de taxare rutieră în locațiile cu conectare redusă.

În anumite locații, acestea vor fi desființate complet. În continuare sunt disponibile 120 de terminale într-un total de 63 de locații – în principal în porturi maritime și la punctele de trecere a frontierei.

Înainte de demontarea terminalelor, Toll Collect informează clienții pe de o parte, prin intermediul operatorilor stațiilor de benzină cu terminale de taxare rutieră, iar pe de altă parte, prin intermediul paginii sale de Internet și al rețelelor de socializare.

În Germania, taxa rutieră pentru autocamioane poate fi plătită manual în două moduri: prin intermediul aplicație mobile Toll Collect sau prin utilizarea terminalelor de taxare rutieră.

VEZI ȘI: BMVI estimează o creștere a transportului de marfă și pasageri, începând cu 2021

Din 2018, în cazul procedurilor de plată manuală se preferă plata prin aplicația mobilă. Conectarea este posibilă oriunde și oricând direct din cabina camionului parcat, de pe o tabletă sau smartphone. Utilizarea aplicației este posibilă în limbile germană, engleză, franceză și poloneză. Aplicația este disponibilă gratuit în magazinele de aplicații, fiind compatibilă cu principalele sisteme de operare.

Majoritatea clienților folosesc procedura automată de plată, pentru achitarea taxei rutiere pentru autocamioane. Aproape 99% din veniturile din taxele rutiere sunt generate prin intermediul aparatelor de bord (OBU).

 

Din aceeași categorie...

Back to top button