ȘtiriTransport 4.0

Toll4Europe propune un singur dispozitiv pentru plata taxelor rutiere

Toll4Europe va dezvolta un sistem de taxare rutieră electronică la nivel european, care va folosi un singur dispozitiv de plată.

Daimler, T-Systems și DKV au fondat compania Toll4Europe, care va dezvolta și furniza un serviciu european de taxare rutieră electronică (EETS) pentru vehiculele comerciale cu masa maximă mai mare de 3.5 t.

Toll4Europe propune un singur dispozitiv pentru plata taxelor rutiere

Daimler și DKV au intrat într-un parteneriat cu T-Systems EETS, care este deja înregistrat ca furnizor EETS.

Noua companie mixtă are ca obiectiv reducerea complexității dintre sistemele naționale de taxare și furnizorii de servicii. Prin intermediul platformei Toll4Europe, furnizorii de servicii de toate dimensiunile vor putea acționa în calitate de parteneri de vânzări, oferindu-le clienților un serviciu european de taxare rutieră electronică.

T-Systems deține 55% din Toll4Europe, Daimler 30% și DKV 15 procente. Prin urmare, Toll4Europe va fi condus de T-Systems, o companie care aduce o experiență de peste 14 ani în domeniul taxării, aceasta fiind responsabilă de tehnologie și vânzări, prin intermediul furnizorilor de servicii. Daimler va contribui la integrarea viitoarei unități de bord (OBU) în vehicul, iar DKV va veni cu know-how-ul câștigat în facturare a 30 de taxe europene pentru mai bine de 140.000 de clienți.

VEZI ȘI: Spedition Hillert este primul client de MAN TGX EfficientLine 3

Contițiile de implementare tehnică a soluției pe care Toll4Europe o propune clienților săi au fost create. Introducerea unui singur dispozitiv de plată a taxelor rutiere, care poate fi utilizat în Europa este planificat începând cu 2018.

În momentul când va fi lansat pe piață, dispozitivul de taxare unic va acoperi Belgia, Germania, Franța, Austria și Polonia. Italia, Portugalia, Spania și Ungaria vor fi integrate în sistem de la început sau imediat după lansarea acestuia.

Pe termen mediu, obiectivul Toll4Europe este ca toate taxele rutiere, pod și tunel prezente și viitoare să fie colectate utilizând un singur dispozitiv.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button