Tomas Horcicka a câștigat finala globală Drivers’ Fuel Challenge by Volvo Trucks

Tomas Horcicka a câștigat finala globală Drivers’ Fuel Challenge

Cei mai buni 28 de șoferi calificați în finala globală Drivers’ Fuel Challenge 2016 s-au luptat pentru titlul de “Cel mai econom șofer de camion din lume”, adjudecat în cele din urmă de cehul Tomas Horcicka.

Câștigătorul a fost cehul Tomáš Horčička, același șofer care a câștigat și finala regională a Europei Centrale și de Est desfășurată la mijlocul lunii august pe celebrul circuitul de Formula 1, Hungaroring.

În acest an, concurenții au fost evaluați urmărindu-se atât consumului de combustibil cât și timpul în care aceștia parcurg traseul dat, fapt ce a ridicat ștacheta în ceea ce privește calitățile șoferilor și al camioanelor.

Tomas Horcicka a câștigat finala globală Drivers’ Fuel Challenge by Volvo Trucks

Cei 28 de șoferi de camion din întreaga lume s-au adunat pe pista de teste a celor de la Volvo Trucks din Gothenburg pentru a se duela în finala mondială Drivers ‘ Fuel Challenge 2016. Româania a fost reprezentată de Florin Olteanu, șoferul român clasându-se pe locul II în finala regională de pe Hungaroring.

Ca și în cazul finalelor regionale, concursul a constat în șofatul un camion Volvo FH pe un traseu dat în lungime de 6.9 km folosindu-se cât mai puțin combustibil posibil. De asemenea, în acest an, competiția a inclus o noua regulă: participanții care au reușit să finalizeze traseul într-un timp mai scurt au primit puncte bonus care au contat la rezultatul final.

Respectarea termenelor de livrare este critică pentru companiile de transport de astăzi. Prin includerea unor constrângeri de timp, aptitudinile ce trebuiesc dovedite în cadrul Drivers’ Fuel Challenge sunt chiar mai practice și mai relevante în munca de zi cu zi a unui șofer de camion. Pentru a câștiga, șoferul trebuie să conducă într-un mod foarte bine planificat, anticipând situațiile pentru a consuma cât mai puțin carburant.

Ricard Fritz, Senior Vice President, Product and Vehicle Sales, Volvo Trucks

Pentru a avea succes șoferii au trebuit să atingă o viteză medie ridicată, păstrând în același timp consumul de combustibil la un nivel minim, grație modelului Volvo FH echipat cu sistemul de propulsie recent îmbunătățită.

Grupul nostru motopropulsor îmbunătățit permite motorului și cutiei de viteze să utilizeze întregul potețialul combinat pentru a livra și mai multă eficiență transportului.

Mats Franzén, Product Manager Powertrain Components - Engines at Volvo Trucks

Costul carburantul reprezintă aproximativ o treime din costul de transport ale unei companii, motivul pentru care, Volvo Trucks lucrează în mod continuu pentru a satisface nevoile tot mai mari ale clienților în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil.

Tomas Horcicka a câștigat finala globală Drivers’ Fuel Challenge

Volvo The Drivers’ Fuel Challenge 2016

Dar pentru a fi o companie de transport cu adevărat eficientă când vine vorba de consum, un camion modern nu este suficient astfel că, un șofer bun este întotdeauna un “must have”. Din acest motiv, Volvo Trucks pune un accent puternic pe pregătirea profesională a șoferilor profesioniști viitori utilizatori ai tehnologiilor sale.

Prin intermediul competiției Drivers’ Fuel Challenge dorim să demonstrăm ceea ce înseamnă un șofer de camion bun. Un șofer de camion eficient din punct de vedere al consumului de carburant poate face o diferență substanțială și poate salva până la 10% din costul cu combustibilul. Pe termen lung, acest lucru înseamnă o economie masivă pentru compania de transport. Sunt cu adevărat impresionat cât de bine utilizează șoferii potețialul și tehnologia camioanelor noastre.

Lene Larsen, Project Manager, The Drivers' Fuel Challenge

Cei 28 de finaliști ai Drivers’ Fuel Challenge 2016 s-au calificat prin intermediul finalelor naționale și regionale organizate în întreaga lume, care au implicat peste 12.000 de șoferi.

Din cei 28 ajunși în marea finală, Stanislav Martynov din Rusia, Emir Salihovic din Bosnia, Tomáš Horčička din Cehia și Kjetil Dale din Norvegia au ajuns în etapa finală a marei finale din Suedia. În cele din urmă, cehul care a plecat acasă în etapa regională cu un Volvo V40 R, a câștigat și finala mare a concursului. Tomas Horcicka, a arătat încă din etapele inferioare că este un bun strateg în ceea ce privește condusul economic, fiind unul din puținii concutenți care și-au calculat viteza, trasele și a studiat topografia traseului. Tomas a parcurs cei 6.9 km în 10:40 minute consumând 2.90 litri de combustibil. După ajustarea rezultatului cu bonusul primit pe timpul rămas, cehul a ajuns la 2.04 litri consumați.

Câștigarea finalei Drivers’ Fuel Challenge înseamnă totul pentru mine. Și, din moment ce eu sunt și șofer de camion și proprietar de companie, știu cât de important este consum redus de combustibil.

Tomas Horcicka, câștigător al Drivers' Fuel Challenge 2016

Pe lângă titlul de „Cel mai econom șofer de camion din lume”, câștigătorul a primit, de asemenea, o excursie VIP pentru două persoane la o cursă de Formula 1 la alegere, unde va primi informații unice din lumea curselor de Formula 1.

Florin Olteanul, șoferul companiei Costi Trans care a reprezentat România în finala globală Drivers’ Fuel Challenge 2016 s-a calificat până în semifinale, trebuind să se recunoască învins în lupta unu la unu.

Cum funcționează concursul Drivers’ Fuel Challenge
Din 42 de țări participante, 28 de șoferi s-au calificat la finala globală Drivers’ Fuel Challenge. Șoferii concurenți au avut la dispoziție 12 minute și 30 de secunde pentru a conduce un camion Volvo FH aproximativ 6.9 km atât cât a fost traseul competiției. Principalul scop a fost cât mai puțin combustibil. Adițional, au fost date puncte bonus acelor șoferi care au terminat traseul într-o perioadă de timp mai scurtă. Finala s-a desfășurat în sistem knock-out.

Despre marele câștigător
Numele: Tomas Horcicka
Vârsta: 34
Naționalitatea: ceh
Ocupație: Șofer și manager la Tomas Horcicka
Rezultat în finală: Combustibil (litri): 2.90. Timp: 10:40. Combustibil cu bonus (litri): 2.04

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker