Ecofriendly

Top 10 cele mai poluatoare companii din Europa în 2018

Transport and Environment au realizat un top 10 al celor mai poluatoare companii din Europa în 2018.

Conform unor date oficiale prelucrate de către European Federation for Transport and Environment, în top 10 cele mai poluatoare companii europene în 2018 au intrat și două din industria transportului.

Top 10 cele mai poluatoare companii din Europa în 2018

Unul este un transportator maritim de containere Mediterranean Shipping Company (MSC), care a fost responsabil pentru eliberarea în atmosferă a 11 milioane de tone de CO2 în 2018.

Cel de al doilea este compania aviatică low-cost Ryanair, care a produs 10 milioane tone CO2, cu toate că nu este cea mai mare din Europa.

Ca ordin de comparație, toate camioanele din Europa produc într-un an circa 200 milioane de tone de CO2, iar dubele alte 100 milioane de tone. Cifrele sunt bine prelucrate, dar să nu uităm că ele nu au fost furnizate de constructori întotdeauna corect în ultima vreme (vezi cazul Dieselgate).

VEZI ȘI: Austria anunță restricții de circulație în zona mai multor puncte de frontieră

Observăm că celelalte opt companii din top 10 sunt termocentrale ce au drept combustibil cărbunele și sunt în majoritate nemțești. Statistica, nu ne spune și cât de mult curent și căldură produc aceste uzine, poate chiar eficiente în felul lor.

Pentru viitor un lucru este sigur, dacă la nivelul siguranței și confortului șoferului lucrurile vor evolua mai mult sau mai puțin, propulsia camioanelor peste 20 de ani doar va semăna cu cea de astăzi.

Top 10 cele mai poluatoare companii din Europa în 2018

Din aceeași categorie...

Back to top button