Torsus Praetorian, primul autobuz off-road din lume

Torsus Praetorian, primul autobuz off-road din lume
Indiferent că ai nevoie să transporți muncitori sau vrei să te distrezi într-un safari, Torsus Praetorian, primul autobuz off-road din lume, este cu siguranță o soluție.

Cu un aspect de autobuz școlar pe steroizi, Torsus Praetorian este primul autobuz off-road din lume, conceput pentru a transporta personal și echipamente pe teren accidentat și în condiții grele.

Torsus Praetorian, primul autobuz off-road din lume

Dezvoltat în parteneriat cu Werkemotion, Torsus Praetorian are un design robust, care te duce cu gândul la vehiculele clasice de offroad, dar în același timp are și aer futurist. Este construit pe platofrma MAN TGM 4×4, folosită și la dezvoltarea unor vehicule militare.

Propulsia este asigurată de un motor diesel MAN de 6.9 litri cu 6 cilindri ce dezvoltă 240 CP și 925 Nm. Tracțiunea integrală este permanentă cu diferențiale blocabile, fapt ce-i permite rularea fără probleme pe orice tip de teren accidentat. În plus, grație anvelopelor Michelin 20 XZL TL, Praetorian are o gardă la sol de 40 de centimetri și poate trece prin vaduri de apă de aproape un metru fără probleme.

Vehiculul este echipat cu blocuri optice cu tehnologie LED atât pe față și pe spate, iar pentru moment poate fi comandat doar în combinația de culori galben-negru.

VEZI ȘI: Franța și Olanda sunt în continuare împotriva aderării României la Schengen

La interior se poate personaliza aproape tot și, desigur, se poate respecta schema de culori de la exterior. Scaunele sunt similare cu cele din avion și se pot monta până la 35 de locuri în vehiculul cu două axe care are 8.5 metri lungime.

Torsus Praetorian, primul autocar off-road din lume

În funcție de preferințe se poate instala un sistem video-audio HiFi, sistem de climatizare și alte lucruri care pot fi extrem de utile la o ieșire mai lungă în off-road. De asemenea, cele 35 de scaune de la interior sunt echipate cu centuri în trei puncte, pentru o călătorie în siguranță.

Torsus Praetorian, primul autobuz off-road din lume

Partea cea mai tare, Praetorian nu este doar un concept și se poate comanda deja. Doar că pentru versiunea standard trebuie să ai pregătiți cam 155.000 de euro.

Dacă asta nu e o problemă, atunci nu-ți mai rămâne decât să stabilești destinația și persoanele pe care vrei să le iei cu tine în aventură. Sau, de ce nu, să pui baze unei afaceri inedite de transport a turiștilor în colțuri de natură care-ți taie respirația, dar sunt greu accesibile.

Follow #infotrucker