Bus

TORSUS prezintă o nouă generație a modelului PRAETORIAN

TORSUS, producătorul celor mai dure autobuze off-road din lume, a dezvăluit a treia generație a vârfului său de gamă, PRAETORIAN.

PRAETORIAN TG3 vine cu peste 50 de actualizări tehnice și opțiuni noi în 2024, putând transporta confortabil până la 35 de pasageri, în orice teren, orice condiții, oriunde în lume. Noutățile includ, printre altele, suspensia complet îmbunătățită, șasiul consolidat, discuri de frână pe toate roțile, o cabină redesenată, un sistem de climatizare mai puternic, un acces mai bun pentru întreținere și o mai mare gamă de configurații pentru scaune.

Modelul 4×4 de 8,7 metri lungime are o caroserie fabricată din polimeri, care oferă un plus de confort și rafinament față de generația trecută. Îmbunătățirile la suspensie și șasiu oferă o mai bună agilitate, permițând șoferului să profite de potențialul maxim al motorului diesel MAN, transmisiei cu 12 viteze și a trenului de rulare heavy-duty 4×4 off-road.

Inima lui TORSUS PRAETORIAN este motorul cu 6 cilindri de 6,9 litri, ce oferă un cuplu de 1.150 Nm în intervalul 1.200-1.750 rpm. Unitatea își distribuie puterea de tracțiune printr-o transmisie Tipmatic ZF AStronic cu 12 viteze, iar capacitatea de trecere este garantată de sistemul de rulare 4×4 cu diferențiale blocabile pe ambele axe, dar și între cele două axe. În total, șoferul are la dispoziție 6 moduri de conducere, selectabile prin simpla apăsare a unui buton.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz își extinde portofoliul de apărare: Zetros 8×8 cu cabină blindată

Abilitatea lui PRAETORIAN de a ajunge la orice destinație este crescută de introducerea unui troliu frontal de 12 tone, cu cablu de 30 de metri lungime. Pentru o putere de frânare maximă, TORSUS a echipat PRAETORIAN cu discuti de frână uriașe, de 19,5 inchi, pe ambele axe.

Și sistem HVAC al modelului a fost îmbunătățit. De exemplu, circuitul de încălzire este acum conectat direct cu sistemul de răcire al motorului. Pentru confortul la cald au fost integrate noi guri de ventilație, care distribuie aerul rece mai uniform și mai eficient.

TORSUS prezintă o nouă generație a modelului PRAETORIAN

Sunt disponibile 14 opțiuni de configurare a scaunelor. Spațiul de lucru al șoferului este de asemenea nou. Partea frontală a vehiculului a fost reproiectată pentru performanțe mai bune, dar și o întreținere mai ușoară.

TORSUS prezintă o nouă generație a modelului PRAETORIAN

Producția PRAETORIAN TG3 a început deja, iar vehiculul operează deja în țări precum Spania, Germania și Ucraina. Prețurile încep de la 225.831 de euro. Șasiul și sistemul de propulsie dispun de garanție și service la toți furnizorii MAN din lume.

Din aceeași categorie...

Back to top button