AnvelopeTop NewsUtil

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

Euromaster România, lider incontestabil pe piața anvelopelor de camion, a realizat o serie de articole utile despre anvelopele de camion, care vin în sprijinul flotelor de vehicule grele de transport.

Atunci când alegeți anvelopele pentru camion, există mai multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare.

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

În primul rând, anvelopele trebuie să fie în conformitate cu echiparea originală a vehiculului și să respecte legislația în vigoare. Pentru a fi sigur, cel mai bine este să aveți încredere în cele mai bune mărci de anvelope, cu care, în același timp, veti câștiga în economie și siguranță.

Deși este posibil ca pe piață să găsiți oferte de anvelope de camion uzate, recomandarea Euromaster este să optați pentru achiziția unor anvelope noi. Când vine vorba de un element atât de important în ceea ce privește siguranța vehiculelor și cu atât mai mult, în cazul camioanelor, ai căror șoferi petrec de obicei ore lungi pe drum, cel mai important este să optați pentru anvelope noi. Este logic că anvelopele uzate vor avea o durată de viață mai scurtă.

Nu în ultimul rând, cel mai rațional lucru pe care îl puteți face este să cereți părerea profesioniștilor de la Euromaster România, lider incontestabil pe piața anvelopelor de camion, atât ca volum, cât și valoare încasată, care vă vor sfătui înainte de a face achiziția.

Este posibil ca, în funcție de utilizarea pe care plănuiți să o acordați anvelopelor de camion, să existe niște anvelope specifice, iar Euromaster România vă vor ajuta să le alegeți pe cele mai potrivite pentru camionul și afacerea voastră.

Care sunt principalele tipuri de anvelope pentru camioane?

Oferta de anvelope Michelin pentru vehicule grele include 6 game de anvelope, fiecare dintre acestea răspunzând unor nevoi diferite de utilizare ale transportatorilor.

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

Pentru alegerea corectă a anvelopei, trebuie să țineți cont de tipul de utilizare și de avantajele fiecărei game. Euromaster România oferă o gamă cuprinzătoare de anvelope pentru camioane, atât pentru companiile mici, cât și pentru companiile mari.

De ce întreținere au nevoie anvelopele de camion?

Ca și în cazul anvelopelor pentru autoturisme, speranța de viață a anvelopelor de camion depinde direct de utilizarea și întreținerea acestora. Prin urmare, este important să luați o serie de măsuri în ceea ce privește conducerea și întreținerea anvelopelor de camion.

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

Cele mai importante sunt următoarele:

  1. Umflarea anvelopelor la presiunea corectă reduce efortul pe care trebuie să-l depuneți pentru manevrarea vehicului, economisind astfel energie, combustibil și, în consecință, mai puține emisii de CO2 în atmosferă. Nivelul de presiune influențează și distanța de frânare, cu cât presiunea este mai mică, cu atât distanța de frânare este mai mare. În plus, este deosebit de periculos în curbe, putând pierde traiectoria vehiculului. Totodată, o presiune incorectă în anvelope poate duce la uzuri neuniforme, rezultând astfel o durată de viață mult mai scurtă cu un impact negativ asupra costurilor operaționale.
  2. În ceea ce privește uzura anvelopelor de camion, nu trebuie pierdută din vedere banda de rulare a anvelopelor, iar la primul semn de deteriorare sau a unei adâncimi de profil reduse, vă sfătuim să mergeți într-unul din service-urile Euromaster. Atenție! Diferența dintre adâncimea șanțurilor principale de pe două anvelope montate pe aceeași axă nu trebuie să fie mai mare de 5 mm.
  3. Umflați anvelopele în centre specializate care au echipamente profesionale.
  4. Nu în ultimul rând, confortul șoferului la volan este important, mai ales dacă doriți ca anvelopele de camion să rămână în stare optimă cât mai mult timp posibil. Vă recomandăm să evitați pe cât posibil drumurile în stare proastă și frânările bruște.
  5. Nu uitati ca periodic să verificați si reglați geometria roților. Alinierea roţilor reprezintă un element cheie al întreţinerii anvelopelor, prin care se asigură obţinerea unor performanţe optime, a unei uzuri uniforme şi a unei durate de viaţă mai mari a anvelopelor. Specialiştii Euromaster pot recunoaşte și remedia defectele de aliniament asociate cu un anumit tip de uzură a anvelopei.

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

Cele patru vieți ale anvelopei de camion Michelin

  • Anvelopă nouă – cost 100%, durată de viață 100%;
  • Recanelarea anvelopei – cost 7%, durată de viață 25%;
  • Reșaparea anvelopei – cost 50%, durată de viață 100%;
  • Recanelarea benzii de rulare (a anvelopei reşapate) – cost 7%, durată de viață 25%;

Toate cele 4 vieți rezultă un cost de 164% și o durată de viață de 250%. Datorită celor 4 vieți ale anvelopei de camion exploatați întregul potenţial al carcasei în condiţii de siguranţă.

Recanelarea benzii de rulare este o operaţiune autorizată de codul rutier, recomandată de producători, ce reproduce profilul iniţial al anvelopei de camion, prelungind aderenţă a anvelopei şi păstrând performanţele sale.

Reșaparea este procesul prin care carcasele anvelopelor uzate, selectate și inspectate, primesc o nouă bandă de rulare.

Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

Atunci când vine vorba de anvelope de camioane, cerințele de calitate și de service sunt deosebit de ridicate. Euromaster România oferă servicii de reşapare şi recanelare a anvelopelor de camion pentru a ajuta clienţii să prelungească durata de viaţă a anvelopelor și astfel să reducă costurile totale de exploatare a vehiculului.

Pentru a obţine detalii despre oferta Euromaster România de reşapare și/sau recanelare a anvelopelor de camion, accesați: www.euromaster.ro/cotatie sau www.euromaster.ro/contactati-ne.

Angajații Euromaster sunt specializați în anvelope de camion și serviciile dedicate lor, și se asigură că toate lucrările legate de anvelopele sunt efectuate prompt și fiabil, astfel încât camioanele clienților să nu se defecteze.

Din aceeași categorie...

Back to top button