Pachet de MobilitateTop News

Tot mai mulți transportatori polonezi deschid filiale în Germania

Pe fondul noilor reguli ale Pachetului de Mobilitate, care îngreunează activitatea companiilor de transport în UE, tot mai mulți transportatori polonezi își deschid filiale în Germania.

Pe 21 februarie au intrat în vigoare noi reguli ale Pachetului de Mobilitate, care introduc o perioadă de pauză de 4 zile (cooling-off), după efectuarea a trei operațiuni de cabotaj. În plus, companiile trebuie să-și aducă camioanele înapoi la sediul companiei o dată la opt săptămâni.

Tot mai mulți transportatori polonezi deschid filiale în Germania

Noile reguli ale Pachetului de Mobilitate servesc la protejarea concurenței în cadrul Uniunii Europene.

Astfel, deschiderea unei filiale într-o țară în care o companie străină de transport își derulează o parte din activitate, ajută la respectarea noilor reguli și la evitarea unor costuri asociate.

În ceea ce privește transportatorii polonezi, autoritățile germane au afirmat că, de când Pachetul de Mobilitate a fost adoptat în 2020, s-a înregistrat o creștere vizibilă a numărului de cereri.

Astfel, este rezonabil să presupunem că noile reguli de cabotaj și obligația de întoarcere a camioanelor în țara de origine în special joacă un rol aici și că noile norme fiscale poloneze, care cresc povara fiscală pentru clasa de mijloc, iar companiile trebuie să plătească contribuții mai mari la asigurările sociale, sporesc efectul.

VEZI ȘI: Raben vrea să preia transportatorul austriac Bexity, fost Q Logistics

De asemenea, Pachetul de Mobilitate este menit să alinieze condițiile de muncă ale șoferilor din țările est-europene, cu salarii și standarde sociale mai scăzute.

Spre exemplul, costurile muncii atât în Polonia, cât și în Germania sunt apropiate, spune Maciej Wronski, șeful Asociației Angajatorilor din Transport și Logistică din Polonia.

Potrivit informațiilor, șoferii de camion din Polonia câștigă aproximativ 12.800 de zloți brut pe lună, adică în jur de 2.850 de euro, ceea ce înseamnă aproape dublu față de un salariu mediu polonez.

Din aceeași categorie...

Back to top button