Camioane

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Trei camere video, un ecran mare pe partea șoferului, unul și mai mare pe partea pasagerului, module de control pe ambele uși și 3 moduri de vizibilitate: vezi în continuare totul despre sistemul MAN OptiView.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Sistemul opțional OptiView crește câmpul de vizibilitate al șoferului prin ferestrele laterale, datorită lipsei carcaselor oglinzilor clasice. De asemenea, ecranele afișează un câmp mai larg decât zonele obligatorii din punct de vedere al legislației. În plus, funcțiile digitale pot ajuta șoferul cu un câmp de vizibilitate adaptat pentru o anumită situație.

OptiView este un sistem compus din camerele externe, un ecran de 12 inchi pe partea șoferului, un ecran de 15 inchi pe partea pasagerului și un modul de control montat pe ușa șoferului.

Camerele video. Camerele principale sunt situate pe părțile laterale ale cabinei, deasupra cadrului ușii. O cameră suplimentară montată pe stâlpul parbrizului de pe partea pasagerului funcționează ca oglindă de colț. Brațele camerelor pot fi pliate manual, iar camerele încălzite automat au protecția la stropire. Prin filtrarea strălucirii se obțin constant imagini bune, eliminând efectele negative ale razelor soarelui sau farurilor altor vehicule care vin din spate.

Modulul de control de pe ușă. Modulele se regăsesc atât pe partea șoferului, cât și pe cea a pasagerului, și permit controlul manual al setărilor ecranului sau modurile de afișare. În plus, modul de monitorizare poate fi activat de la modulele de control, cât și prin telecomanda de la pat, astfel încât imaginile din jurul camionului se pot vedea și când vehiculul este parcat și draperiile sunt trase.

Ecranul de 12 inchi pe partea șoferului. Imaginea afișată are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Strălucirea și contrastul sunt ajustate automat, în funcție de lumina ambientală. Strălucirea ecranului poate fi ajustată și manual, prin intermediul modulului de control de pe ușă. În plus, liniile auxiliare pot fi afișate pentru a estima mai bine distanțele și lungimea vehiculului.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Ecranul de 15 inchi de pe partea pasagerului. Pe partea pasagerului, ecranul este puțin mai mare decât cel de pe partea șoferului, pentru a compensa distanța mai mare față de volan. Se păstrează însă rezoluția de 1920 x 1080 pixeli, ajustarea automată a strălucirii și contrastului și posibilitatea de ajustare manuală. De asemenea, sunt prezente liniile auxiliare.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Modulul de control de pe ușă. Modulele se regăsesc atât pe partea șoferului, cât și pe cea a pasagerului, și permit controlul manual al setărilor ecranului sau al modurilor de afișare. În plus, modul de monitorizare poate fi activat de la modulele de control, cât și prin telecomanda de la pat, astfel încât imaginile din jurul camionului se pot vedea și când vehiculul este parcat și draperiile sunt trase.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

VEZI ȘI: MAN TGX 18.510 este Sustainable Truck of the Year 2022

MAN OptiView poate replica trei moduri de afișare, pentru a asigura o vizibilitate ideală pentru șofer în orice moment. Schimbarea modurilor se face automat, în funcție de sensul de deplasare, viteză și unghiul de direcție. De asemenea, modurile de afișare pot fi schimbate și manual, din modulele de control de pe uși.

Vederea Standard. Câmpul de vizibilitate este comparabil cu cel al oglinzilor convenționale. O linie verticală și una orizontală împart ecranul în patru cadrane asimetrice. Cadranele arată câmpurile de vizibilitate de la oglinda retrovizoare, oglinda de unghi larg și oglinzile de colț. Imaginile de la camere sunt compuse digital într-o imagine continuă, din care șoferul se poate informa ușor despre situația din jurul vehiculului.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Vederea Mărită (Zoom). În acest mod de afișare, obiectele situate mai în spate, precum vehiculele care se apropie pe benzile alăturate, pot fi detectate mai devreme. În acest scop, secțiunea principală este afișată într-un cadran vizibil mai mare, iar cadranele secundare sunt mai mici. Vederea Zoom este afișată automat la viteze mai mari de 60 km/h. Ea poate fi activată și manual, de exemplu la manevrele de mers cu spatele.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

 

 

 

 

Vederea de unghi larg. În acest mod, pe ecrane este afișată doar imaginea de unghi larg, astfel încât mediul din jurul camionului să poată fi urmărit fără puncte oarbe. Șoferul poate alege dintre două moduri. Modul City activează automat vederea de unghi larg la viteze de până la 45 km/h. De asemenea, Modul Cornering este declanșat la viteze de până la 50 km/h, atunci când se activează indicatorul de direcție sau când se formează un anumit unghi între capul tractor și semiremorcă.

Totul despre sistemul de camere MAN OptiView (VIDEO)

Mai multe informații despre sistemul MAN OptiView se pot găsi aici sau în filmulețul de mai jos.

Din aceeași categorie...

Back to top button