Anvelope

Totul despre cum testează Goodyear anvelopele pentru camion

Testarea este o parte foarte importantă a procesului de dezvoltare anvelopelor, indiferent că acestea sunt pentru autoutilitară, camion, autobuz sau autocar.

Spre exemplu, producătorul Goodyear testează anvelopele de camion la Centrul de Inovație Goodyear din Luxemburg și cel din Mireval, aflat în sudul Franței.

Totul despre cum testează Goodyear anvelopele pentru camion

În ambele locații există diferite sisteme care permit testarea anvelopelor, de exemplu, pe suprafețe de drum cu aderență variabilă și pe suprafețe alunecoase.

În plus, tehnicienii Goodyear efectuează teste de anvelope de iarnă în regiunile polare, cum ar fi la Arctic Test Center din Finlanda. De asemenea, circulă pe autostrăzi în și din afara Europei pentru a testa condițiile extreme cu care se confruntă zilnic companiile de transport.

Goodyear folosește și companii de testare independente, precum TÜV SÜD Automotive GmbH. Aceste companii compară adesea anvelopele de la diferiți producători pentru a putea determina performante anvelopelor Goodyear în comparație cu a altor producători.

Totul despre testarea anvelopelor pentru camion făcută de Goodyear

De asemenea, testele de drum sunt o parte importantă a procesului de testare Goodyear. Camioanele, autobuzele și autocarele circulă adesea echipate cu anvelope Goodyear, precum și cu alte mărci de anvelope, astfel încât performanța să poată fi comparată în condiții reale.

Când Goodyear dezvoltă o nouă anvelopă pentru camion, aceasta trebuie să îndeplinească 50 de criterii diferite de performanță înainte de a fi produsă.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eActros intră în producția de serie la 7 octombrie

Fiecare criteriu abordează o caracteristică importantă de performanță, cum ar fi: manevrabilitatea pe suprafață umedă, performanța de frânare pe suprafață umedă, manevrabilitate pe suprafață uscată, aderență în curbe, durabilitate, zgomot exterior, tracțiune pe suprafață umedă, stabilitate la viteze ridicate, rezistența la rulare, distanța parcursă, presiunea de contact, viteze ridicate de rulare etc.

Totul despre testarea anvelopelor pentru camion făcută de Goodyear

Toate anvelopele de iarnă pentru camioane sunt testate pentru factori de performanță specifici, cum ar fi: tracțiunea pe gheață, performanța de frânare pe gheață, aderență pe zăpadă (test de accelerație pentru anvelopele de iarnă pentru camioane), tracțiunea pe zăpadă, performanță de frânare pe zăpadă, manevrabilitate pe zăpadă, urcarea pantelor în condiții de iarnă etc.

Este important să ne amintim că îmbunătățirea unei performanțe poate duce la deteriorarea celeilalte. Acest lucru este evident, de exemplu, din relația dintre rezistența la rulare și uzură.

Dezvoltarea unui compus al benzii de rulare care reduce rezistența la rulare sau îmbunătățește economia de combustibil are ca rezultat de obicei o durată de viață redusă, deoarece acestea se uzează mai repede.

Goodyear se laudă cu faptul că a reușit să facă îmbunătățiri pe ambele fronturi, fără a afecta negativ alte caracteristici de performanță.

Din aceeași categorie...

Back to top button