Toyota a prezentat noua versiune a camionului cu pile de combustie

Toyota a prezentat noua versiune a camionului cu pile de combustie

Toyota a făcut un pas important către transportul viitorului cu emisii zero, prezentând noua versiune a camionului cu pile de combustie pe bază de hidrogen de peste 15 tone (Clasa 8).

Japonezii de la Toyota au prezentat la finalul lunii iulie în SUA noua versiune a camionului alimentat cu pile de combustie pe bază de hidrogen, ce poate parcurge până la 480 kilometri cu un singur rezervor.

Noua versiune de camion cu pile de combustie se bazează pe lecțiile învățate de japonezi de la prima versiune de camion, denumit Alpha.

Acesta a fost rezultatul unei munci de aproape un an de zile, în care inginerii și tehnicienii au lucrat ore îndelungate pentru a reconfigura traseele cablurilor, electronica și alte componente a două vehicule electrice Mirai, pentru a crea unul dintre primele camioane grele OEM cu emisii zero.

Evaluând rezultatele înregistrate în cadrul testele efectuate cu primul camion cu pile de combustie pe drumurile de lângă orașului Los Angeles, Toyota a putut dezvolta o versiune mult îmbunătățită, atât la partea de producție, cât și de performanțe.

Astfel, pe lângă versatilitatea și manevrabilitatea crescută, noul camion poate parcurge cu un singur plin cu 100 km mai mult față de predecesorul său.

VEZI ȘI: Patru lucruri care cresc protecția bicicliștilor și pietonilor în traficul urban

În plus, grație spațiului inovativ de stocare a combustibilului, Toyota a putut echipa camionul cu o cabină cu pat, fără a fi necesară o extindere a ampatamentului.

670 CP și 1.800 Nm
Cele două camioane, Alpha și Beta au la bază aceeași tehnologie, astfel că, performanțele de putere și cuplu sunt identice (670 CP și 1.800 Nm). Energia este furnizată de cele două rezevoare provenite de la un automobil Toyota Mirai.

În plus, camionul are o baterie de 12 kWh și una de capacitate mai mică, folosită ca memorie tampon.

Toyota a prezentat noua versiune a camionului cu pile de combustie

Testarea în operațiuni de transport zilnice a camionului Beta va începe în acestă toamnă.

În susținerea proiectelor sale prietenoase cu mediul, producătorul japonez a anunțat construcția unei centrale electrice cu pile de combustie în Long Beach, care va genera energie electrică în gama megawatt.

În plus, aceștia vor să obțină apă și hidrogen din deșeurile biologice.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.