Auto

Toyota Mirai prezentat de japonezi în premieră națională la SIAB 2018

Toyota a adus la Salonul Internațional de Automobile București (SIAB) primul model de serie din lume alimentat cu hidrogen prin tehnologia revoluționară Toyota Fuel Cell System.

Totodată, în calitate de lider al segmentului eco, atât din România, cât și din lume, Toyota a expus în cadrul salonului două modele reprezentative pentru avansata tehnologie Toyota Hybrid: Prius și Toyota C-HR, precum și patru modele Lexus, unica marcă premium care oferă o întreagă gamă de modele cu propulsie hibridă.

Toyota Mirai prezentat de japonezi în premieră națională la SIAB 2018

Toyota Mirai folosește tehnologia Toyota Fuel Cell System (TFCS) ce îmbină tehnologia pilelor de combustie cu cea hibridă. Aceasta include noile celule marca Toyota și rezervoare de hidrogen de înaltă presiune.

Tehnologia TFCS este mult mai eficientă decât motoarele cu combustie internă – aceasta nu emite dioxid de carbon sau alte gaze poluante.

Modelul Mirai are un design ușor de recunoscut, oferă o experiență unică de condus cu o manevrabilitate superioară datorită centrului de greutate coborât și dispune de o accelerație silențioasă, însă puternică, prin intermediul motorului electric.

Mașina reprezintă o dovadă clară a angajamentului Toyota de a oferi soluții reale de mobilitate sustenabilă, în spiritul mesajului vizionar transmis prin campania Start Your Impossible.

Toyota Mirai prezentat de japonezi în premieră națională la SIAB 2018

Din păcate, Toyota Mirai nu este disponibilă pe piața din România din cauza lipsei infrastructurii tipului de combustibil pe care îl folosește.

Toyota Prius, primul model hibrid de serie din lume, apărut în 1997, reprezentat la SIAB prin ultima generație a acestui model iconic, redefinește şi astăzi standardul de excepție setat deToyota Hybrid, prin tehnologie avansată și design inteligent.

Modelul C-HR, cel mai nou membru al gamei Toyota Hybrid, afişează un design inovator, atletic, şi oferă o experiență inegalabilă de condus  prin răspunsul instantaneu al sistemului hibrid. Toyota C-HR este perfectă pentru cei care își trăiesc viața din plin.

VEZI ȘI: Autostrada A1 între Hamburg și Lübeck închisă 4 ore din cauza unui accident rutier

Anul trecut, din dorința de a aduce un plus de emoție mărcii, Toyota a lansat Toyota Gazoo Racing ca brand în Europa. Participarea în cadrul competițiilor de motorsport s-a dovedit o modalitate excelentă de a ne testa limitele tehnologice și de a crea mașini tot mai bune pentru clienții noștri.

În acest an, am repurtat deja un succes în cadrul acestor competiții: locurile 2 si 3 pentru echipa Toyota Gazoo Racing Africa de Sud la Raliul Dakar. În timp ce competiția este una extrem de dură, mai mult de 40% din vehiculele care au reușit să ajungă la final au fost marca Toyota.

Toyota Mirai prezentat de japonezi în premieră națională la SIAB 2018

În WRC, de asemenea, după un start interesant al sezonului, cu performanțe foarte bune atât la Monte Carlo, cât și în Suedia, Toyota a devenit producătorul numărul 2 în campionat.

Pentru a transmite și clienților Toyota din România emoția sporturilor cu motor, Toyota va prezenta în cadrul acestei ediții o replică a monopostulului Yaris WRC și un simulator GT86.

Noul Yaris WRC dispune de un motor turbo cu injecție directă de 1.6 litri, ce dezvolă peste 300 de cai putere, în timp ce șasiul său a fost modelat prin tehnici avansate de simulare, testare și producție.

Lexus LS și Lexus LC la București
Anul viitor se vor împlini 30 de ani de când marca Lexus s-a lansat, fiind  un brand revoluționar la  acel moment și demonstrând, totodată, că Toyota, producător japonez, poate construi vehicule inovatoare, cu performanțe deosebite și calitate incredibilă.

Proiectat și construit de o echipă formată din mai mult de 4.000 de designeri, ingineri și tehnicieni, pentru o nouă eră mai curajoasă, Lexus LC este un coupé de lux care se evidențiază prin design-ul său distinctiv si dinamica de excepție.

Lexus LS 500, sedanul ce redefinește conceptul de limuzină de lux, este rezultatul fascinant al unui proces de dezvoltare creativ de cinci ani, care a schimbat standardele de inginerie. Noul LS combină generozitatea unui sedan premium cu aluzia irezistibilă a unui coupé, completată de un amestec fără precedent de agilitate, confort și lux, fiind primul model cu motor dublu turbo (twin-turbo) cu transimise automată în 10 trepte.

Lexus NX este proiectat pentru mediul urban, fiind un SUV  îndrăzneț, care alătură aspectul radical designului intuitiv și tehnologiei pentru a oferi o experiență de condus îmbunătățită. El afişează noua linie de design Lexus și dispune de o grilă fusiformă îndrăzneață, cu accente cromatice elegante.

Lexus RX, SUV-ul de succes al mărcii, setează standardul de calitate şi siguranță în segmentul său şi promite, prin experiența de condus oferită, să influențeze într-un mod unic stilul de viață al clienților săi.

Din aceeași categorie...

Back to top button