CamioaneEcofriendly

Toyota și Hino dezvoltă un camion cu hidrogen pentru piața din SUA

Toyota și Hino au început dezvoltarea unui camion de mare tonaj cu pile de combustie pe bază de hidrogen pentru piața din Statele Unite.

În 2017, Toyota a demarat un parteneriat cu producătorul american de camioane Kenworth și în cadrul așa numitului „Project Portal” a început dezvoltarea unui camion cu pilă de combustibil pe hidrogen pentru piața din SUA.

Toyota și Hino dezvoltă un camion cu hidrogen pentru piața din SUA

Acum, constructorul japonez va face același lucru însă cu o companie din grup. Hino se ocupă de producția de vehicule comerciale ușoare si grele pentru piața din Asia și împreună cu Toyota vor dezvolta un camion cu hidrogen pentru piața din Statele Unite.

VEZI ȘI: Noile MAN TGL, TGM și TGS stabilesc noi standarde în segmentul de distribuție

Camionul de mare tonaj va fi dezvoltat pe caroserie modelului Hino XL, iar tehnologia cu pilă de combustie pe bază de hidrogen va fi dezvoltată din cea folosită de Toyota pe modelul Mirai.

Acest proiect este cel de-al doilea pornit de Toyota împreună cu Hino în 2020. În luna martie cele două companii au anunțat că vor produce un camion de 25 de tone având la bază modelul Hino Profia cu tehnologia cu hidrogen de pe Mirai și care va avea o autonomie de 600 km.

Primele modele de test vor fi disponibile pe piața din Japonia în prima jumătate a anului 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button