Toyota și Hino vor dezvolta un camion cu hidrogen de 25 de tone

Toyota și Hino vor dezvolta un camion cu hidrogen de 25 de tone
Toyota și Hino au anunțat că vor dezvoltă pentru piața din Japonia un camion de 25 de tone cu hidrogen, care va avea o autonomie de 600 de kilometri.

De peste 15 ani, Toyota și Hino se implică proactiv în soluționarea problemelor globale de mediu, prin dezvoltarea de tehnologii de electrificare a vehiculelor comerciale care să fie utilizate pe scară largă.

Toyota și Hino vor dezvolta un camion cu hidrogen de 25 de tone

După ce în 2003 au realizat teste comune cu un autobuz propulsat cu hidrogen, cele două companii au decis să dezvolte pentru piața din Japonia un camion cu hidrogen bazat pe modelul Hino Profia, care va îngloba tehnologiile de la ambele companii.

VEZI ȘI: S-a modificat din nou orarul de intrare pe teritoriul Ungariei pe la Nădlac I

Șasiul este special conceput pentru un camion cu hidrogen, acesta având greutatea optimizată pentru a permite o capacitate de încărcare cât mai mare. Camionul va avea trei axe și o greutate totală maximă autorizată de 25 de tone.

Propulsia va fi asigurată de două celule de combustie Toyota, recent dezvoltate pentru noul Mirai, în timp ce de controlul acesteia se va ocupa un sistem utilizat de Hino pe vehiculele hibride. Dedicat distribuției regionale, Toyota și Hino spun că autonomia acestui camion cu hidrogen va fi de aproximativ 600 de kilometri.

Hidrogenul este soluția viitorului
Toyota și Hino spun că pentru electrificarea vehiculelor comerciale, trebuie adoptat un sistemul de propulsie optim care să asigure atât avantaje de mediu, cât și de exploatare în ceea ce privește autonomia și capacitatea de încărcare.

Cum camioanele grele sunt utilizate în special în transportul pe distanțe lungi, acestea au nevoie de o autonomie și capacitate de încărcare cât mai mare, precum și o capacitate de realimentare rapidă. Din acest motiv, camioanele electice cu pile de combustie pe bază de hidrogen sunt considerate mai eficiente ca cele cu baterii.

Follow #infotrucker