Pachet de Mobilitate

TRACE 2 își propune armonizarea controalelor privind Pachetul Mobilitate 1

Comisia Europeană a publicat TRACE 2, document ce își propune să armonizeze controalele autorităților privind Pachetul Mobilitate 1.

De la implementarea Pachetului de Mobilitate, regulile privind transportul internațional au fost interpretate diferit nu doar de la o țară la alta, dar și de regiunile sau autoritățile din același stat. În plus, fiecare stat membru are propriul set de penalități și practici de control.

De aceea, la finalul anului trecut a fost inițiat proiectul TRACE 2, care își propune să eficientizeze și armonizeze controlul regulilor din Pachetul Mobilitate 1. Proiectul a fost implementat sub conducerea CORTE în colaborare cu parteneri precum IRU, ETF și SQUARIS Consultants și cu implicarea ROADPOL și ECR.

Rezultatul este un set de materiale de ghidare, instruire și sesiuni de pregătire pentru organele de control din Uniunea Europeană. TRACE 2 se bazează pe succesul proiectului TRACE, care a avut un rol în armonizarea regulilor UE privind controlul timpilor de condus și de odihnă înainte de Pachetul Mobilitate 1.

VEZI ȘI: Totul despre extinderea perioadei de control la 56 de zile

Documentul TRACE 2 este împărțit în 5 aspecte cheie:

  • detașarea șoferilor
  • timpii de condus și de odihnă
  • utilizarea corectă a tahografului
  • accesul la piață (regulile de cabotaj)
  • accesul la profesie.

Documentul este disponibil pentru descărcare aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button