ȘtiriTop News

Trafic fără restricții pe la Letenye (M7) între Ungaria și Croația

În curând, camioanele vor putea utiliza fără restricții punctul de frontieră dintre Ungaria și Croația, de pe autostrada M7, la Letenye.

La 1 ianuarie 2023, Croația a aderat la spațiul Schengen, motiv pentru care Ungaria a ridicat controalele de la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada M7, la Letenye. De asemenea, funcția și rațiunea de a fi a „clădirilor de control” de acolo a devenit inutilă.

Trafic fără restricții pe la Letenye (M7) între Ungaria și Croația

După consultări repetate între MKIF Hungarian Concession Infrastructure Development Ltd., poliția maghiară de frontieră, operatorul croat de autostrăzi și Compania Națională de Administrare a Activelor din Ungaria cu privire la necesitatea de a asigura o trecere liberă, continuă și non-stop pe autostrada M7, s-a ajuns la concluzia că trebuiesc îndepărtate complet obstacolelor de pe carosabilul principal și demolarea clădirilor adiacente.

Astfel, autoritățile maghiare au început demolarea clădirilor de la punctul de trecere a frontierei dintre Ungaria și Croația, de pe autostrada M7, la Letenye. Demolarea a avut loc în mai multe etape începând cu 12 aprilie. Se așteaptă ca lucrările de demolare să fie finalizate în această săptămână, iar tot ce mai rămâne de făcut este instalarea ultimelor parapete de protecție, a deflectoarelor și vopsirea semnelor de pe trotuar.

VEZI ȘI: Spania: Subvenții pentru motorină și pentru companiile de transport străine

De comun acord cu poliția, pe fostele benzi pentru autocare au fost păstrate o copertină și o cabină de control, permițând polițiștilor maghiari să efectueze verificări de tip „roll-out” în funcție de necesități. Pe linia principală, toate obstacolele care ar putea restricționa traficul în vreun fel au fost îndepărtate. De asemenea, va fi demolată devierea temporară.

Odată finalizate aceste lucrări, traficul se va desfășura fără restricții de viteză, iar camioanele vor putea utiliza acest punct de frontieră.

Odată ce sezonul turistic se va încheia, autoritățile maghiare vor efectua lucrări de reabilitare la punctul de trecere a frontierei. Acestea vor include reconstrucția suprafeței drumului în jurul punctului de trecere a frontierei demolat, pe toată lățimea autostrăzii.

Din aceeași categorie...

Back to top button