Traficul și timpii de așteptare din frontieră pe mobil

Poliția de Frontieră Română împreună cu omologii din Republica Ungaria au dispus implementarea unor măsuri comune necesare pentru asigurarea unui control eficient şi operativ, în primele zile ale anului 2016.
Astfel, cele două autorități au decis să implementeze măsuri organizatorice de suplimentare a personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere al frontierei, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă celor care tranzitează frontiera româno-ungară în această perioadă să utilizeze toate punctele de frontieră existente, astfel încât să fie preîntâmpinate suprasolicitările din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
În acest sens, Poliția de Frontieră Română a lansat aplicația web-based ce poate fi accesată prin intermediul unui browser (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome etc.) de pe orice calculator sau teminal mobil cu acces la Internet. Prin accesarea adresei – https://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, puteți vizualiza punctele de trecere a frontierei, acestea fiind colorate diferit în funcție de trafic şi timpii de aşteptare.
Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce vă ajută să reconfigurați traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. În meniul principal al aplicației, utilizatorul are posibilitatea de a vizualiza valorile timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei în două variante, în funcție de direcție, pe sensul de intrare sau pe cel de ieșire din România.
- Verde = timpi de așteptare până în 30 minute;
- Galben = timpi de așteptare între 30 – 60 minute;
- Roșu = timpi de așteptare peste 60 minute;
Mai mult, aplicația are implementat sistemul Google Maps, astfel că, folosind opțiunea „Direcţie de mers”, vă puteți configura traseul spre un anumit punct de trecere a frontierei.
VEZI ȘI: Întârzieri și prelungiri a perioadei de tranzit în Slovenia
Începând cu luna noiembrie, Poliţia de Frontieră Română a intensificat controalele atât pe sensul de ieșire cât și de intrare în România, pentru a preveni trecerea frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare la adresa securităţii interne şi externe.
Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU.
Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube