Traficului greu de mărfuri controlat de poliția suedeză

Traficului greu de mărfuri controlat de poliția suedeză
Poliția suedeză alături de inspectori tehnici din Kalmar a efectuat mai multe controale care au vizat traficului greu de mărfuri, în cadrul cărora au fost verificate peste 70 de camioane.

Pe modelul autorităților din Germania, Danemarca și Franța, săptămâna trecută, poliția suedeză alături de inspectori tehnici din Kalmar au efectuat mai multe controale care au vizat traficului greu de mărfuri în Sörmland și Västmanland.

Traficului greu de mărfuri controlat de poliția suedeză

Scopul operațiunii de control a fost atât de verificare a respectării legislației de transport și a regulamentelor europene, cât și de îmbunătățire a competențelor organelor de control.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Trucks & Buses România a lansat două campanii promoționale la camioane

Timp de trei nopți, poliția suedeză a efectuat controale pe rutele europene E4 la Nyköping, E18 la Västerås și E20 la Strängnäs. Printre altele, în cadrul controalelor au fost verificate și aparatele tahograf ale camioanelor. Autoritățile suedeze au vrut să vadă dacă aceste aparate sunt manipulate, cu scopul de a le permite șoferilor să conducă fără pauză mai multe ore decât permite legea.

”Părerea mea este că nu șoferii manipulează tahograful utilizând sisteme electronice. Acestea sunt lucruri foarte avansate pentru care cel mai probabil compania de transport a plătit”, spune Björn Thunblad, manager interimar.

Peste 70 de camioane controlate
Pe tot parcursul săptămânii trecute, poliția suedeză a controlat peste 70 de camioane, la majoritatea dintre ele fiind descoperite probleme. Spre exemplu, zeci de tahografe au fost descoperite ca fiind manipulate ori aveau alte erori.

Follow #infotrucker