Trailer Power Assist (TPA), o soluție eficientă pentru proiectele de transport agabaritic

Trailer Power Assist (TPA), o soluție eficientă pentru proiectele de transport agabaritic
Mammoet Trailer Power Assist este un sistem revoluționar de trailer autopropulsat, care face proiectele de transport agabaritic să fie mai rapide și sigure.

Cu o istorie de colaborare de peste 40 de ani, Mammoet și Scheuerle au prezentat unitatea Trailer Power Assist (TPA), o nouă soluție pentru proiecte de transport agabaritic, concepută pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce semnificativ costurile de transport, respectiv amprenta de carbon a proiectelor majore din întreaga lume.

Trailer Power Assist (TPA), o soluție eficientă pentru proiectele de transport agabaritic

Fabricat de Scheuerle conform specificațiilor Mammoet, primele unități Trailer Power Assist au fost prezentate în august 2018 la sediul Scheuerle din Pfedelbach, Germania.

Oferind mai multă tracțiune decât orice altă soluție din categoria trailer propulsat, fiecare unitate TPA are un motor diesel MTU V12 de 1000 CP ce antrenează un sistem inovator nou de transmisie hidrostatică. Rezultatul este un trailer cu două ori mai multă forță de tracțiune față de un remorcher convențional, care n-are nevoie nici de contragreutăți.

Greutatea și lungimea totală a transporturilor vor fi mult reduse, reducând astfel emisiile și eliminând nevoia de configurații cu mai multe remorchere.

Acest lucru, va atenua riscurile cauzate de complexitatea direcției și frânarii, lucru care înseamă un plus în siguranța și fiabilitatea operațiunilor de transport agabaritic.

“Trailer Power Assist este cel mai eficient, sustenabil și rentabil răspuns pentru proiectele complexe de transport agabaritic din întreaga lume”,spune Jan Kleijn, COO Mammoet.

Trailer Power Assist (TPA), o soluție eficientă pentru proiectele de transport agabaritic

Soluția tehnologică de transport Trailer Power Assist se bazează pe trailerul modular K25 cu patru din cele șase axe propulsate hidrostatic prin intermediul unei unități de putere (PPU).

VEZI ȘI: Calculele de încărcăre pe axe mai simple cu NoVAB 3.0 de la Nooteboom

“Unitatea TPA este monopostul de Formula 1 în segmentul de transport agabaritic”, spuneBernd Schwengsbier, președinte de vânzări al TII.

Acestă soluție de transport are o serie de avantaje semnificative.

Cu o putere nominală de 735 kW (1000 CP) și o forță de tracțiune de 400 kilonewtoni, o unitate TPA înlocuiește două remorchere convenționale. Datorită construcției sale modulare, TPA poate fi cuplat într-o rețea de vehicule, ceea ce înseamnă o și mai mare putere de tracțiune.

Mammoet Trailer Power Assist este un sistem revoluționar de propulsie a trailer-ului, care face proiectele de transport agabaritic să fie mai rapide și sigure.

Unitatea TPA oferă asistență la deplasare până la viteza de 28 km/h – care este de până la 20 de ori mai rapidă decât o soluție de transport modulară autopropulsată (SPMT).

Acest lucru permite o plecare mai rapidă de pe loc, tracțiune în rampă și oferă o protecție suplimentară lanțului cinematic al remorcherului.

Peste 28 km/h, sistemul de propulsie suplimentară al unității TPA trece în modul “roată liberă”, lăsând remorcherul să tragă sarcina singur pe autostradă.

Motoarele hub-ului hidraulic pot fi reactivate pentru a încetini hidrostatic întregul ansamblu, reducându-se astfel uzura frânelor, oferind totodată precizia și controlul necesar de a trece ușor prin zone înguste sau virajate pe traseu.

Prin reducerea greutății totale a transportului – mai puține remorchere și mai puțin sau deloc balast – unitatea TPA îmbunătățește eficiența combustibilului.

Și, prin reducerea lungimii totale și a numărului de unități de putere implicate într-un transport, Trailer Power Assist va reduce complexitatea și va spori siguranța proiectului. Mai mult, unitatea TPA necesită un singur șofer.

Unitatea TPA poate fi operată între -40 și +50 grade Celsius, fiind soluția potrivită pentru transportul modulelor grele ale instalațiilor industriale, rezervoarelor etc.

Mammoet Trailer Power Assist este un sistem revoluționar de propulsie a trailer-ului, care face proiectele de transport agabaritic să fie mai rapide și sigure.

Cu propulsie hidrostatică pe patru din cele șase axe, TPA asigură o tracțiune superioară în condiții dificile. În cazul unei defecțiuni de alimentare pe o axă, celelalte trei vor continua să funcționeze, iar transportul poate continua.

Odată ce s-a finalizat transportul, unitățile TPA pot fi tractate înapoi în bază în mod “roată liberă” cu unitățile de putere oprite, îmbunătățind din nou eficiența și durabilitatea.

Unitatea TPA este proiectată pentru proiecte de transport agabritic internațional, fiind permisă utilizarea acesteia pe drumurile publice din Germania și Europa.

Follow #infotrucker