BusȘtiri

TRAN a adoptat noi reguli privind timpii de conducere și odihnă pentru șoferii de autocare

Comisia de Transport a PE (TRAN) a adoptat amendamentele de compromis pentru stabilirea unor reguli specifice privind timpii de conducere și odihnă pentru șoferii de autocare turistice.

Conform amendamentelor propuse, șoferii de autocar care efectuează transporturi turistice își pot împărți pauza de 45 de minute, pe lângă regulile actuale, în două pauze de cel puțin 15 minute.

TRAN a adoptat noi reguli privind timpii de conducere și odihnă pentru șoferii de autocare

În cursele cu durată de șase zile sau mai mult, șoferii de autocar pot, o dată pe călătorie, să își continue călătoria cu o oră suplimentară și își pot recupera pauza după aceea.

De asemenea, aceștia vor putea efectua tururi naționale mai lungi, de până la 12 zile, în prezent fiind posibile astfel de călătorii doar pentru cele internaționale.

VEZI ȘI: Noi funcții pe autocarele MAN și NEOPLAN MY 2024

TRAN a propus și ca documentele pentru control să fie digitalizate și stocate pe un site web multilingv, creat de Comisia Europeană, și să fie puse la dispoziția ofițerilor de control atunci când efectuează verificări în trafic.

De asemenea, Comisiei i s-a solicitat să examineze posibilitatea de a integra site-ul web multilingv ca parte a Sistemului de informații al pieței interne (IMI), facilitând și mai mult schimbul de informații.

Următorul pas legislativ în procedura parlamentară este un vot în plenul din decembrie 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button