Știri

Transport agabaritic oprit, în Germania, pentru că nu avea toate autorizațiile necesare

Poliția din Nordhessen a oprit din circulație un transport agabaritic care circula pe A7 fără să dispună de toate autorizațiile necesare. Camionul transporta un echipament de transfer termic care permite transmiterea căldurii de la un mediu la altul și care avea o greutate totală de peste 80 de tone.

Polițiștii au primit primele sesizări referitoare la acest transport, săptămâna trecută în ziua de miercuri, din partea unor cetățeni care au văzut camionul staționat pe strada Leipzig din Kassel.

Transport agabaritic oprit, în Germania, pentru că nu avea toate autorizațiile necesare

Un echipaj de poliție s-a deplasat în zonă și a început primele cercetări. Aceștia au constatat că transportul agabaritic a fost inspectat de o companie specializată dar care nu i-a permis să plece în cursă pentru că a descoperit o serie de probleme tehnice atât la camion, cât și la ansamblul cu care era transportat echipamentul.

Polițiștii au descoperit că și compania care ar fi trebui să pună la dispoziție vehiculele de însoțire a refuzat contractul deorece compania transportatoare nu a putut prezenta autorizațiile de transport agabaritic pe ruta pe care ar fi trebuit să circule. În plus, și aceștia au reclamat numeroase probleme legate de asigurarea echipamentelor și de greutatea totală a ansamblului, de aproximativ 150 de tone, care nu putea trece pe anumite porțiuni ale traseului ales.

Ulterior primelor cercetări, poliția a fost sesizată că în noaptea de vineri, 26 spre 27 martie, camionul a plecat din Kassel fără autorizările necesare și fără vehiculele de însoțire. Sâmbătă dimineața au verificat documentele direct la sediul companiei care se ocupa de transport și au aflat ruta pe care se deplasa transportul. Aceștia au anunțat imediat poliția de autostradă și departamentele de poliție de pe această rută. În final, o patrulă a poliției de autostradă din Göttingen a descoperit camionul, înmatriculat în Polonia, în parcarea Hedemünden de pe A7.

VEZI ȘI: Weekend scump pentru un transportator olandez în Danemarca

Conform declarațiilor șoferului polonez, în vârstă de 41 de ani, transportul se îndrepta spre A38 pe o rută pe care nu putea să circule oricum din cauza tonajului. Polițiștii i-au interzis șoferului să-și continue drumul, au blocat camionul și au confiscat toate documentele găsite

Polițiștii au inițiat procedurile de contravenție administrativă împotriva companiei care efectua transportul agabaritic. Aceasta va putea relua transportul doar cu un vehicul care corespunde din punct de vedere tehnic și dacă obține toate autorizațiile necesare.

Până marți, 30 martie, transportul agabaritic era tot în parcarea Hedemünden de pe A7.

Din aceeași categorie...

Back to top button