Trailer

Transport eficient și ecologic cu noul sistem EcoDuo de la Schmitz Cargobull

Cu noul sistem EcoDuo, care înseamnă două semiremorci conectate între ele cu dolly, producătorul german Schmitz Cargobull lansează un nou concept de transport pentru piața europeană.

În afară de capacitatea de a transporta mai mult de marfă, noul sistem EcoDuo nu afectează infrastructura actuală, fiind capabil să reducă emisiile de CO2 și în conformitate cu standardele actuale de transport comercial.

Transport eficient și ecologic cu noul sistem EcoDuo de la Schmitz Cargobull

Proiectul EcoDuo implică două semiremorci conectate între ele. Greutatea totală a autotractorului cu semiremorca 1 rămâne de 40 de tone, iar masa totală a celei de-a doua remorci poate varia. Anumite reglementări permit transportul a încă 36 de tone.

VEZI ȘI: Detalii complete despre noile Renault Master și Renault Trafic

În prezent, noul sistem EcoDuo este testat în Spania cu o masă totală de 70 de tone (40 tone + 30 tone pe a doua semiremorcă), iar oficialii Schmitz Cargobull speră ca legislația să fie schimbată în toată Uniunea Europeană pentru a permite astfel de transporturi.

Ce oferă conceptul EcoDuo? Consum redus de combustibil per tona transportată, emisii de CO2 mai mici per tona transportată, o capacitate de transport mai mare, mai puține vehicule de tractare pe drumuri. De asemenea, acest sistem de transport poate răspunde și provocărilor actuale de piață în ceea ce privește deficitul de șoferi de camion.

Conceptul EcoDuo al Schmitz Cargobull - combinație flexibilă de remorci pentru un transport eficient și ecologic

Mai mult decât atât, oficialii Schmitz Cargobull spun că acest concept poate deveni unul extrem de interesant pentru cei care în prezent dezvoltă sisteme de conducere autonome și sisteme de conducere în pluton.

Din aceeași categorie...

Back to top button