Știri

Transportator din România cercetat pentru diverse încălcări ale legislației în Germania

Un transportator din România este cercetat în Germania, după ce șoferul turc al acestuia a declarat că și-a petrecut toate repausurile săptămânale în cabină.

Joi, 14 ianuarie, poliția de autostradă din Saaleabstieg efectua un control de rutină pe autostrada A9, în regiunea Berg, când a oprit un camion înmatriculat în România pentru că circula cu o viteză mai mare de 60 km/h pe o porțiune cu restricții de viteză.

Transportator din România cercetat pentru diverse încălcări ale legislației în Germania

Mai exact, pe secțiunea de pe A9 era o restricție de viteză la 60 km/h, din cauza unor lucrări, iar șoferul turc, în vârstă de 39 de ani, a fost surprins de radar având o viteză mai mare cu 31 km/h.

Agenții de control au verificat și documentele de transport, dar și datele de pe tahograf și au constatat că șoferul a făcut curse între Austria și Germania din luna septembrie, fără să se întoarcă niciodată în țara de origine a companiei.

Analizând datele tahograf, polițiștii au constatat numeroase încălcări ale perioadelor de condus și odihnă. De asemenea, șoferul turc nu a putut prezenta dovezi că și-a petrecut pauza săptămânala în afara cabinei și a declarat că nu i s-a alocat niciodată un buget pentru așa ceva.

VEZI ȘI: Amendă de 38.000 de euro pentru utilizarea a două carduri tahograf

În plus, acesta a declarat că întotdeauna lucra 4 – 5 luni consecutiv înainte să aibă voie să se întoarcă în Turcia. După raportul poliției, șoferul turc și firma din România vor fi subiectul unei cercetări pentru diverse încălcări ale legislației, cum ar fi salariul minim, cabotajul, perioadele de condus și odihnă etc.

Din aceeași categorie...

Back to top button