Știri

Transportator german amendat cu 208.000 de euro pentru angajare ilegală repetată

Biroul Vamal (ZOLL) a amendat un transportator german cu 208.000 de euro pentru angajare ilegală repetată a șoferilor.

Pentru un transportator german din zona Hof angajarea ilegală repetară a șoferilor l-a costat scump în final. În urma numeroaselor sesizări, biroul vamal din Regensburg a demarat un control financiar la sediul companiei din Hof, Germania.

Transportator german amendat cu 208.000 de euro pentru angajare ilegală repetată

Prima problemă descoperită a fost faptul că proprietarul companiei nu a plătit șoferii cu salariul minim prevăzut de legea germană și aceștia ar avea de recuperat beneficii salariale în valoare de aproximativ 64.000 de euro.

Apoi, agenții fiscali au descoperit că în 2017 și 2018, compania a depus declarații false și incomplete referitor la asigurările sociale, economisind astfel 28.000 de euro, bani care ar fi trebuit plătiți pentru a acoperi asigurările sociale ale angajaților companiei.

Pentru încălcarea legislației în ceea ce privește angajarea șoferilor cu un salariu mai mic decât cel minim prevăzut, amenda a fost de 204.000 de euro, iar pentru declarațiile false și incomplete referitor la asigurările sociale amenda a fost de 4.000 de euro, plus plata totală a sumei datorate.

VEZI ȘI: Noile condiții de călătorie, în și din Germania, pot afecta transportul de mărfuri

Amenzile nu l-au impresionat însă foarte tare pe proprietarul companiei, la o reverificare a acestuia, la câteva săptămâni după pronunțarea deciziei finale, acesta a angajat din nou un șofer fără ca acesta să fie înregistrat oficial.

În acest caz amenda a fost de 1.500 de euro, plus un avertisment care l-ar putea costa închiderea companiei în cazul în care mai angajează lucrători la negru în viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button