Știri

Transportator german amendat pentru fraudarea timpilor de condus și odihnă

Managerul unei companii de transport marfă din Kronach și șoferul acestuia au fost condamnați de un tribunal local pentru fraudarea timpilor de condus și odihnă.

Fraudarea timpilor de condus și odihnă este considerată o abatere gravă în Germania, fiind sancționată cu amenzi ce pot ajunge la mii sau zeci de mii de euro, în funcție de modul cum aceasta a fost realizată.

Transportator german amendat pentru fraudarea timpilor de condus și odihnă

De acest lucru s-a convins și managerul unei companii de transport marfă din Kronach și șoferul acestuia, condamnați de o instanța districtuală la plata unei amenzi totale de 8.500 de euro, scrie np-coburg.de.

Mai exact, pentru că i-a dat șoferului său de 18 ori cardul său tahograf în scopul de a-l utiliza atunci când acesta rămâne fără program de condus, fraudând astfel timpii de condus și odihnă, managerul companiei germane a fost condamnat la plata unei amenzi de 6.000 euro, în timp ce angajatul său a primit o amendă de 2.500 euro.

VEZI ȘI: Divizia de camioane Daimler rămâne lider al pieței locale pentru al 4-lea an consecutiv

Totul a ieșit la iveală în cadrul unui control în trafic efectuat de poliția federală lângă Weidhausen, în cadrul căruia s-a constatat că în slotul aparatului tahograf era un card care nu-I aparținea șoferului.

În baza acestui fapt, poliția și procurorii au continuat cercetările. În urma evaluării retroactive a datelor înregistrate din ultimii doi ani s-au constatat mai multe abateri.

Puși în fața probelor, cei doi au trebuit să-și recunoacă vina.

Din aceeași categorie...

Back to top button