Companii de transport

Transportator italian cercetat penal pentru mai multe tahografe manipulate

Poliția Rutieră din Italia a descoperit mai multe tahografe manipulate în cadrul unei operațiuni de control la sediul unei companii de transport din San Salvo, provincia Cheti.

Conform trasportoeuropa.it, poliția italiană a descoperit șase tahografe manipulate dintr-un total de 15 verificate în urma unui control la sediul unei firme din San Salvo.

Transportator italian cercetat penal pentru mai multe tahografe manipulate

Pe 11 martie 2017, o echipă de ofițeri ai poliției din Termoli, doi tehnicieni de la Registrul Auto din Italia și două electoniști auto au inspectat camioane din curtea unei companii de transport cu sediul în San Salvo cu o flotă de 40 de camioane. Scopul acțiunii a fost de a controla regularitatea timpilor de condus ai șoferilor de camion și tahografele camioanelor.

Cu ajutorului unui software, poliția a descoperit unele anomalii în datele unui tahograf și, prin urmare, a decis să-l demonteze. În interior acestuia anchetatorii au găsit un comutator care avea scopul de a împiedica înregistrarea timpului de condus efectiv al șoferului.

Astfel, poliția a luat decizia de a verifica și restul camioanelor aflate în curte. După verificarea celor 15 camioane aflate la momentul respectiv în curte companiei, poliția a descoperit 6 tahografe manipulate.

Tot în cadrul acțiunii de control, în curtea companiei a mai fost descoperit și un atelier de reparații clandestin, gestionat de către un lucrător care nu se califică în calitate de administrator tehnic.

VEZI ȘI: Volvo FH Performance Edition. Putere și prezicie în formă pură

În urma acestui control compania italiană a ieși destul de șifonată. Pe lângă dosarul penal deschis reprezentantului legal pentru falsificat dispozitive care previn accidentele la locul de muncă, compania a mai fost amendată cu 5.154 de euro pentru lucrătorul necalificat al atelierului de reparații.

În plus, a fost dispusă confiscarea tuturor bucurilor din atelier de service.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button