In Focus

Transportator român amendat cu 31.700 de euro pentru manipularea tahografului în Germania

În aceeași zi, două camioane aparținând aceluiași transportator român au fost amendate pentru manipularea tahografului în Germania, utilizând un dispozitiv electronic sofisticat.

Miercuri, 20 martie 2019, în urma unui control al poliției pe autostrada A2, zona Bielefeld au fost oprite să circule două camioane ale aceluiași transportator român.

Transportator român amendat cu 31.700 de euro pentru manipularea tahografului în Germania

Un șofer român, în vârstă de 31 de ani, transporta cartofi în semiremorca frigorifică pe A2. În jurul orei 17:00, poliția de autostradă au oprit camionul marca MAN pentru un control de rutină.

Încă de la prima citire a tahografului digital și apoi prin efectuarea unor măsurători specifice s-au constat o serie de neregului.

Același lucru s-a întâmplat și în cadrul unui alt control care s-a petrecut la ora 23:00, când polițiștii au oprit încă un camion similar, înmatriculat în România, aparținând aceleiași companii de transport. Acesta avea o semiremorcă frigorifică și efectua transport de legume.

La volan se afla un șoferul de 43 de ani, iar polțiștii au constatat aceleași nereguli și o manipulare a echipamentului digital de control.

Controlul a continuat apoi la un service autorizat, specializat pe astfel de verificări, iar autoritățile au putut demonstra folosirea unor sisteme de manipulare.

Șoferilor li s-a întocmit un proces verbal de contravenție și au trebuit să plătească o amendă-garanție în valoare de 900 de euro, fiecare.

VEZI ȘI: Tahograful, un ”rău” absolut necesar în transportul rutier

Autoritățile au întocmit un dosar de contravenție și pentru transportatorul român, fiind acuzat că a instalat un dispozitiv care manipulează tahograful, care modifică datele și chiar le șterge. Acesta a trebuit să plătească o amendă-garanție în v aloare de 31.700 euro.

Polițiștii le-au interzis celor doi șoferi să-și continue drumul până când nu au fost remediate toate problemele, iar tahograful nu a fost pus în ordine.

Cele două semiremorci frigorifice încărcate cu marfă au primit permisunea să fie preluate de alte camioane pentru a fi duse la destinație.

Acesta este al doilea caz în mai puțin de jumătate de an în care o companie de transport din România primește o amendă record în Germania pentru manipularea tahografului, utilizând dispozitive electronice sofisticate.

În luna august 2018, o patrulă a poliție de autostradă oprea pe aceeași autostradă A2 un camion înmatriculat în România care avea tahograful manipulat. Atunci, compania a fost amendată cu 21.000 de euro, iar șoferul a fost obligat să efectueze și repausul săptămânal normal restant.

Din aceeași categorie...

Back to top button