Știri

Un transportator român a primit interdicție de a mai face cabotaj, în Franța

Recent, prefectura din Bretania i-a interzis unui transportator român să mai efectueze operațiuni de cabotaj în Franța, pentru o perioadă de un an de zile.

Un transportator român și altul bulgar au fost sancționați de mai multe ori în Franța pentru cabotaj ilegal și nerespectarea condițiilor de muncă pentru angajați.

Un transportator român a primit interdicție de a mai face cabotaj, în Franța

Prima companie, cu sediul în Bulgaria, a făcut obiectul a nouă rapoarte, între octombrie 2017 și iunie 2020, în special pentru încălcări ale regulilor de cabotaj, dar și a legislației comunitare referitoare la condițiile de muncă în domeniul transportului rutier. Celălalt transportator, cu sediul în România, a fost amendat de cinci ori, între 30 ianuarie 2018 și 23 aprilie 2019, pentru infracțiuni similare.

Infracțiunile se referă în special la ”nerespectarea repausurilor săptămânale normale”. Acest lucru subminează nu numai ”demnitatea lucrătorilor”, ci și ”siguranța rutieră”, explică prefectura din Bretania. Astfel, aceștia au primit interdicție de a mai efectua cabotaj, în această țară, pentru o perioadă de un an de zile, începând cu 1 martie 2021, respectiv 12 martie.

Aceasta mai susține că aceste încălcări creează ”o concurență neloială în comparație cu transportatorii care respectă regulile”. Concurența cu atât mai ”serioasă”, având în vedere dimensiunea companiilor implicate. Una dintre cele două companii are, potrivit managerului său, ”în jur de 200 de vehicule”.

VEZI ȘI: De azi, amenzi pentru lipsa autocolantelor ”unghi mort” în Franța

Pentru prefectură, aceste sancțiuni reflectă hotărârea de a lupta împotriva nesiguranței rutiere, a concurenței neloiale, a cabotajului ilegal și a dumpingului social în transportul rutier de mărfuri, cu scopul de a asigura pentru a asigura respectarea condițiilor de siguranță rutieră și o concurență sănătoasă între transportatorii din statele membre al Uniunii Europene”.

Nu este prima dată în acest an când autoritățile franceze iau o astfel de decizie. La 1 februarie 2021, transportatorului polonez Avimex i-a fost interzis să mai efectueze transport de mărfuri pe teritoriul Franței, pentru o perioadă de un an de zile, din aceleași motive.

Din aceeași categorie...

Back to top button