Transportatori anchetați pentru încălcarea repetată a orelor de condus

Transportatori anchetați pentru încălcarea repetată a orelor de condus

Dubluri de carduri tahograf, piese de camioane furate și șoferi care munceau și pentru alte companii, asta a găsit poliția italiană la două firme de transport anchetate pentru încălcarea timpilor de condus și odihnă.

În urma unei sesizări  depuse de un șofer de camion, poliția rutieră din Nola a inițiat o anchetă împotriva a două companiile de transport din zonă pentru încălcarea repetată a orelor de condus și odihnă de către șoferii acestora.

Comparativ cu alte controale care au avut loc în aceste cazuri, ancheta nu este efectuată în trafic, ci direct la sediul celor două companii de transport. De asemenea, ancheta nu a plecat ca în majoritatea cazurilor de la un control rutier de rutină în trafic, ci la sesizarea făcută de un șofer de camion, care a fost în mod evident epuizat de concurența neloială pusă în aplicare prin încălcarea orelor de condus și odihnă. Agenții de poliție au descins în camioanele parcate ale celor două companii de transport, în cabina cărora au găsit carduri tahograf raportate ca pierdute de deținătorii acestora.

Transportatori anchetați pentru încălcarea repetată a orelor de condus

Potrivit anchetatorilor, prezența acestor carduri tahograf le-a permis companiilor de transport și șoferilor acestora să încalce orele de condus și odihnă înainte de a introduce cardul lor. Poliția a reconstituit activitățile șoferilor folosind inclusiv Police Controller, care evidențiază rapid și în mod automat orice anomalie.

VEZI ȘI: Camerele video auto Philips câștigă în popularitate

În timpul anchetei la fața locului, ofițerii au mai găsit, de asemenea, piese de camioane furate și șoferii de camion folosiți și la alte companii de transport.

Pe perioada anchetei, Poliția italiană a decis să nu facă public numele celor două companii de transport depistate cu nereguli.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker