Patronate și sindicateȘtiri

Transportatorii acuză asigurătorii că stabilesc tarifele RCA ca la bazar

Conform UNTRR, în ultimii 11 ani asiguratorii au încasat 5.7 miliarde de euro doar din polițele RCA și au plătit daune de 3.7 miliarde de euro.

Având în vedere aceste calcule, transportatorii au toate motivele să acuze asiguratorii că se plâng nejustificat de faptul că sunt neprofitabili și țin la secret modul de compunere al prețul RCA.

Patronatele din transporturile rutiere consideră că asigurătorii RCA din România stabilesc tarifele ca la bazar, întrucât nu doresc să demonstreze public din ce se compune prețul RCA. Potrivit unei analize realizate de patru dintre asociațiile patronale din transport pe baza datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în perioada 2005 – 2015 asigurătorii RCA au raportat prime brute subscrise de 5.7 miliarde de euro (curs mediu de referință din perioada analizată de 4,0561 lei/euro) și au plătit daune de 3.7 miliarde de euro, rămânându-le în buzunare aproximativ două miliarde de euro pentru cheltuieli administrative și profit.

Transportatorii acuză asigurătorii că stabilesc tarifele RCA ca la bazar

Transportatorii spun că, firmele de asigurări se plâng de atâția ani că această linie de business este neprofitabilă pentru ei, dar cu toate acestea țin strâns cu dinții de banii obținuți de aici.

Asigurătorii fac teorii savante, vorbesc de cifre care ar trebui să justifice chipurile tarifele enorme actuale, dar nu le prezintă public!

Asigurătorii spun că motorina e mai scumpă decât asigurarea RCA, iar în acest sens transportatorii propun asigurătorilor să plătească RCA-ul la tarifele din celelate țări europene, deoarece motorina nu are diferență de preț de 300% între piețele din Uniunea Europeană. Mai mult, transportatorii spun că cei care fac calculul valorii RCA în România sunt “urechiștii”.

VEZI ȘI: Din 2017, Elveția crește tariful de tranzit pentru camioane

Pentru că aduc în discuție prețul pâinii, încercând să manipuleze opinia publică, transportatorii reamintesc asigurătorilor că pâinea este un bun de strictă necesitate, dar nu obligatoriu, românii nefiind penalizați dacă nu mănâncă pâine.

Dar asigurările RCA sunt obligatorii, iar dacă nu ai RCA riști să fii amendat și să ai autovehiculul blocat, fără documente de identitate, și, pentru că pot, și nu îi deranjează nimeni, asigurătorii stabilesc cum vor ei aceste tarife.

Cele patru asociații patronale ale transportatorilor consideră că Parlamentul României este complice cu ASF și asigurătorii, având în vedere că nu a fost demarată procedura de demitere a președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, și, totodată, până în prezent, nu au fost aprobate tarifele RCA plafonate conform Ordonanței de Guvern.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button