Patronate și sindicate

Transportatorii anunță proteste de amploare în toată țara

Începând cu 3 noiembrie 2017, membrii asociației FORT vor organiza ample manifestații de protest în toată țara.

Menținerea accizei aplicată carburanților la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport și a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone, au determinat asociația FORT să organizeze ample manifestații de protest, atât în Capitală, cât și la nivel național.

Transportatorii anunță proteste de amploare în toată țara

Pe data de 3 noiembrie, conform solicitării depuse la Primaria Capitalei, membrii FORT se organizează pentru a manifesta în Piața Victorei și pe Centura București (DNCB), după modelul aplicat în 2016, atunci când s-a reușit plafonarea tarifelor practicate pentru polițele de asigurare RCA.

În paralel, asociațiile și filialele membre FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă ce se vor deplasa purtând în loc vizibil mesajul „Nu distrugeți complet economia! Protest național!”, iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.

VEZI ȘI: Emisiile camioanelor ar putea fi eliminate complet până în 2050

Conform oficialilor FORT, protestele au rolul de a determina Guvernul actual să renunțe la creșterea accizelor la carburanti și să returneze către transportul comercial minim 5 eurocenți/litru din acciză.

Să introducă o simplificare de returnare a cotei parți de acciza, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem, returnarea să se facă pe baza facturii și a desfășurătorului de alimentări. Returnarea să nu fie condiționată de artificii birocratice inutile, menite să descurajeze solicitarea de returnare.

Să renunțe în totalitate la introducerea Split TVA. Din experiența guvernelor care au introdus astfel de moduri de colectare a TVA se poate concluziona că acest mod de colectare nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat și îngreunează artificial activitatea sectorului privat care operează legal.

Să rezolve problemele de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri și pasageri.

Și, de asemenea, să își asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene.

Din aceeași categorie...

Back to top button