Știri

Transportatorii au obținut plafonarea tariful RCA la 7.500 lei/an

După mai multe luni de luptă cu ASF-ul, transportatorii rutieri au reușit să obțină stabilirea unui tarif țintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru vehiculele comerciale de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0.

Ca urmare a discuțiilor avute la sediul Autorității de Supraveghere Financiară cu reprezentanți patronatelor din domeniul transporturilor rutiere s-a stabilit că elementele care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referință pentru poliţele RCA, conform OUG emise de Guvern sunt frecvența și dauna medie, ținând cont și de daunele întâmplate și neavizate precum și de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piață (raportul Milliman), actualizate la 30 iunie 2016; încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziție, taxe etc., de maxim 25%; încărcarea pentru aplicarea sistemului bonus/malus.

Se estimează un tarif țintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru autovehicule comerciale de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0. Acest tarif țintă nu include încărcări pentru profit și marja comercială. Pentru transparență, ASF a anunát că în grupurile de lucru vor fi cooptați și reprezentanți ai asociațiilor patronale din transporturile rutiere.

Transportatorii au obținut plafonarea tariful RCA la 7.500 lei/an

Întrebarea. Doar cele patru care au protestat sau toate asociațiile de transport rutier din România?

După cum probabil știți, atât COTAR cât și ARTRI au anunțat că nu vor continua protestul, consideră benefică adoptarea de către Guvern a măsurii de îngheţare a preţului poliţelor RCA, după calculele tarifelor de referinţă pe diferite clase de autovehicule, în funcţie de riscuri omogene, ce vor fi transmise de către ASF, în perioada următoare.

VEZI ȘI: Waberer’s și-a deschis propria parcare de camioane în Belgia

Conform oficialilor celor patru patronate din transportul rutier care au protestat în data de 15 septembrie 2016 în fața Guvernului, rezultat este cu atât mai mare, având în vedere că este pentru prima dată după 17 ani când Guvernul, cu avizul Consiliului Concurenței, aprobă înghețarea tarifelor RCA în conformitate cu art. 4, alin. 3, din Legea 21/1996 a Concurenței.

Credit foto: Titus Bârza

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button