Știri

Transportatorii austrieci critică noile măsuri impuse la intrare în Germania

Șoferii de camion care vor să intre în Germania din țări aflate pe lista roșie, care au un număr mare de infectări și cazuri cu noua tulpină a virusului Sars-COV-2, trebuie să prezinte un test COVID negativ.

După decizia guvernului federal, din 14 ianuarie, care impune noi măsuri de intrare în Germania, inclusiv pentru lucrătorii din transporturi, transportatorii austrieci avertizează că vor apărea probleme cu distribuția mărfurilor și, implicit, cu aprovizionarea populației cu bunurile de strictă necesitate.

Transportatorii austrieci critică noile măsuri impuse la intrare în Germania

Dacă până acum lucrătorii din transporturi, indiferent că era vorba de șoferii de camion sau cei care lucrează în transportul feroviar, aerion sau naval, aveau unele facilități la trecerea dintr-o țară într-alta, acum aceștia mai pot intra în Germania doar cu un test negativ.

Alexander Friesz, președintele Asociației Transportatorilor din Austria, a spus că nu se pune problema ca transportatorii să nu respecte prevederile și să nu facă toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului, dar în același timp a atras atenția asupra situației create la Dover, la finalul anului trecut, și asupra repercursiunilor pe care le-a avut acel blocaj.

“Fluxul de mărfuri între țări trebuie menținut și trebuie puse la dispoziție suficiente capacități de testare. În plus, sunt necesare reglementări obligatorii în toată Europa, în conformitate cu recomandările comisiei UE. Pe fondul pandemiei și a situației în continuă schimbare, implentarea unor restricții nu duce decât la timpi foarte mari de așteptare la frontieră și, ca urmare, blocaje în distribuția mărfurilor de strictă necesitate. Toate autoritățile trebuie să fie conștiente de importanța pe care o are transportul de mărfuri și să găsească soluții în consecință pentru că s-a văzut până acum că, punctual, șoferii de camion nu au fost niciodată cei care au contribuit la creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus”, a mai spus Alexander Friesz.

VEZI ȘI: Shell intră oficial pe piața cardurilor de carburant din România

Tocmai de aceea, Alexander Friesz a cerut autorităților competente, din Austria, Germania și de la nivelul întregii Uniuni Europene, să găsească soluții practice pentru a nu pune în pericol lanțul de aprovizionare.

Pe 21 ianuarie, în cadrul unei videoconferințe, liderii Uniunii Europene au declarat că frontierele trebuie să rămână deschise pentru a se asigura funcționarea pieței interne și schimbul de mărfuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button