In Focus

Transportatorii care au „parcat” la Kassel Ost riscă amenzi de până la 500 de euro per camion

Transportatorii rutieri din Polonia și România, care au transformat în autobază de ocazie parcarea Kassel Ost de pe A7, riscă amenzi de până la 500 de euro pentru fiecare camion.

Înainte de Crăciun, două companii de transport, una din România și una din Polonia, au transformat parcarea Kassel Ost (A7) în autobază de ocazie, ocupă aproape jumătate din totalul celor 181 de locuri de parcare pentru camioane.

Transportatorii care au "parcat" la Kassel Ost riscă amenzi de până la 500 de euro per camion

Acest lucru care a pus mari probleme celorlalți șoferi care căutau un loc de parcare în această perioadă, spune purtătorul de cuvânt al poliției din regiunea Nordhessen.

“Acest blocaj i-a împiedicat pe ceilalți șoferi să-și respecte pauzele de odihnă. Din această cauză am inițiat procedura de constatare a unei contravenții administrative“, spune purtătorul de cuvânt al poliției din Nordhessen.

Din punct de vedere legal, atâta timp cât compania închiriază pentru asta un spațiu legal (un câmp, un teren de sport, parcarea unei companii de transport, parcarea unui mall etc.) nu încalcă legislația în vigoare. Însă, atunci când vorbim de parcările publice, de-a lungul autostrăzilor din Germania, este puțin diferită.

Astfel, poliția din regiunea Nordhessen a demarat procedurile de sancționare a celor doi transportatori rutieri din Polonia și România, în proprietatea cărora se află cele 80 de camioane parcate la Kassel Ost pe A7, de mai bine de două săptămâni.

Majoritatea camioanelor au plecat în curse în această săptămână, dar 13 dintre ele încă își mai așteaptă șoferii.

VEZI ȘI: Amendă de 72.000 de coroane daneze pentru manipularea tahografului în Danemarca

Specialiștii în drept spun că în acest caz se încalcă prevederile din secțiunea 8, paragraful 1 și secțiunea 23, paragraful 1, din Codul Rutier pentru curse internaționale (FStrG). În acest caz parcarea camioanelor a depășit cu mult situația unei utilizări obișnuite.

În mod normal se poate parca, în unele condiții, până la 14 zile pe domeniul public, dar acesta nu a fost evident cazul de față. Amenda în acest caz, conform secțiunii 23, paragraful 2 din FStrG ar putea fi de până la 500 de euro pentru fiecare camion.

Transportatorii care au "parcat" la Kassel Ost riscă amenzi de până la 500 de euro per camion

Poliția din Nordhessen a trimis procesele verbale care conțin numerele de înmatriculare ale fiecărui camion către autoritățile federale, către noua companie care gestionează autostrăzile din Germania Autobahn GmbH, dar și către BAG, urmând ca aceste insituții să trimită înșiințările către cele două companii.

De asemenea, poliția din Nordhessen a trimis o notă informativă și către toate polițiile de autostradă și a cerut oprirea acestor camioane în următoarele 28 de zile pentru verificarea perioadelor de condus și odihnă și dacă șoferii și-au trecut toate informațiile în tahograful digital.

Din aceeași categorie...

Back to top button