Transportatorii care fac cabotaj în Germaniei trebuie să respecte legislația salariul minim (MiLog)

Transportatorii care fac cabotaj în Germaniei trebuie să respecte legislația salariul minim (MiLog)

Un tribunalul financiar din Münster a decis că autoritățile germane pot solicita informații referitoare la salariul minim (MiLoG) și unui transportator străin, care nu are sediul în Germania.

Decizia tribunalului financiar vine după incidentul din luna iulie 2018, când agenții vamali din Münster au oprit un camion al unei companii din Cehia și au constatat unele nereguli în ceea ce privește legislația privind salariul minim (MiLoG) impus pentru șoferii de camion.

În timpul verificărilor, șoferul a declarat că lucrează 8 – 10 ore pe zi și are un salariu lunar de 1.500 de euro.

Conform documentelor de transport, șoferul a efectuat curse și pentru companii din Germania, drept urmare autoritățile au solicitat documente care să dovedească salariul minim lunar cu care a fost încadrat șoferul pentru perioada 1 iunie – 10 iulie 2018.

Compania din Cehia a depus o notificare la tribunal financiar din Münster, menționând că această lege din Germania nu se aplică și statelor din Uniunea Europeană și a refuzat prezentarea documentelor.

În instanță, tribunalul financiar din Münster a decis că o companie străină care practică cabotajul pe teritoriul Germaniei trebuie să prezinte orice document solicitat de autoritățile competente, inclusiv documente legate de salariul minim al șoferului verificat.

În decizie s-a specificat că legislația MiLoG se aplică și pentru transportatorii care nu au sediul în Germania, dar care fac livrări naționale în această țară.

VEZI ȘI: Protestul fermierilor germani va afecta traficul pe mai multe autostrăzi

Legislația din Germania se aplică tuturor companiilor străine care fac transporturi în această țară atâta timp cât punctul de preluare al mărfii și de livrare este tot în Germania.

Dacă transportul vine din afara Germaniei sau pleaca în afara acestei țări, atunci orice prevedere națională, așa cum este și legislația în ceea ce privește salariul minim nu se aplică.

Tribunalul financiar din Münster a admis apelul făcut de compania din Cehia, urmând ca acesta să fie judecat la Curtea Fiscală Federală, una dintre cele cinci instanțe federale supreme ale Germaniei.

În cazul în care și aici se va da aceeași soluție, compania din Cehia nu mai are altă cale de atac a sentinței care va fi definitivă.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Avatar

    Lucian

    27/11/2019 at 9:11 AM

    Ar mai fi o cale de atac din cate stiu eu: Curtea Europeana de Justitie. Totusi, chiar daca vor merge acolo in opinia mea tot vor pierde. Sunt convins ca la fel se va intampla chiar si la Curtea Fiscala Federala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.