Transportatorii cer autorizarea EximAsig pentru a putea emite polițe RCA

Transportatorii cer autorizarea EximAsig pentru a putea emite polițe RCA

Transportatorii solicită autorizarea de către ASF a EximAsig România, pentru ca aceasta să poată emite asigurări obligatorii RCA conform legislației în vigoare.

Patronatele din transporturile rutiere solicită Guvernului și Parlamentului să dispună inițierea de demersuri imediate, astfel încât, EximAsig România să fie autorizată de către ASF pentru a emite asigurări obligatorii RCA conform legislației în vigoare.

Transportatorii consideră că este necesară reechilibrarea pieței de asigurări RCA prin autorizarea unei firme de asigurare-reasigurare cu capital integral de stat, având în vedere situația gravă generată de modul defectuos de gestionare de către ASF a condițiilor de emitere a polițelor RCA precum și de falimentarea celor două societăți de asigurare cu capital românesc Astra Asigurări și Carpatica ASIG. Pe de altă parte, falimentarea celor doua societăți de asigurări a fost blocată de DNA în vederea tragerii la răspundere penală a celor puși sub acuzare.

Vă reamintim că în raportul privind piața asigurărilor din România, Consiliul Concurenței a indicat că piața asigurărilor auto obligatorii (RCA) prezintă ”o serie de trăsături oligopoliste, fapt care permite unor companii de asigurări să refuze clienții cu daunalitate mare oferindu-le tarife mult mai mari, în condițiile în care polițele RCA sunt obligatorii prin lege”.

Totodată, asigurările RCA au o pondere de 66% din asigurările auto încheiate în România, ceea ce arată profitabilitatea acestui produs de asigurare, deși acest lucru nu este recunoscut de asigurători.

VEZI ȘI: Ford Trucks vine cu motoare de 13 și 9 litri Ecotorq Euro VI

Patronatele din transporturile rutiere solicită inițierea imediată a procedurilor prin care EximAsig să fie autorizată de către ASF, astfel încât înainte de finalul perioadei de plafonare a tarifelor acest asigurător să aibă capacitatea de emitere și gestionare a polițelor RCA pe întreg teritoriul României.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.