Știri

Transportatorii croați pot face cabotaj rutier în Italia

La finalul lunii iunie se va încheia perioada de tranziție impusă Croației la intrarea în Uniunea Europeană, privind cabotajul rutier.

Interdicția impusă Croației de către Italia, la intrarea în UE, în ceea ce privește cabotajul rutier se încheie la finalul lunii iunie, astfel că, transportatorii croați vor avea voie să facă cabotaj rutier în Italia.

Transportatorii croați pot face cabotaj rutier în Italia

Croația a aderat la UE în 2015 și, așa cum se întâmplă întotdeauna cu țară nou intrată, alte țări membre pot impune o perioadă de tranziție de doi ani, pentru a asigura punerea în aplicare reciprocă a cabotaj rutier.

Italia a impus această perioadă de tranziție, însă pe 30 iunie 2017 această perioadă de doi ani se va încheia, astfel că, începând cu 1 iulie 2017 transportatorii croați pot desfășura activități de cabotaj în Italia și cele italiene pot face același lucru în Croația.

Transportatorii ambelor țări trebuie să respecte condițiile prevăzute de Regulamentul 1072/2009, inclusiv un maxim de trei curse naționale de transport în țara gazdă pentru fiecare transport internațional.

Ridicarea interdicției de cabotaj pentru Croația în Italia, poate avea un impact foarte mare în zona frontierelor din nord-estul Italiei, unde, în trecut, s-au consemnat dificultăți la deschiderea cabotajului pentru Slovenia.

Va afecta acest nou jucător transportatorii rutieri, inclusiv români care fac cabotaj rutier în Italia?

Din aceeași categorie...

Back to top button