Transportatorii danezi vor să atragă tinerii spre meseria de șofer de camion

Transportatorii danezi vor să atragă tinerii spre meseria de șofer de camion
În timp ce unii se gândesc să dea afară, asociațiile transportatorilor și sindicatele din Danemarca lucrează la un plan pentru a atrage tinerii spre meseria de șofer de camion.

Între toate problemele generate în industria de transport de pandemia de coronavirus, asociațiile transportatorilor din Danemarca, dar și sindicatele din transport și logistică, au descoperit și o oportunitate.

Transportatorii danezi vor să atragă tinerii spre meseria de șofer de camion

Criza actuală a făcut societatea să conștientizeze importanța industriei de transport, a șoferilor de camion și lucrătorilor din centrele de logistică, care au ținut economia în mișcare și au aprovizionat populația cu cele necesare.

Folosindu-se de acest val de simpatie, cu ajutorul Fundației Nordea, transportatorii danezi vor să atragă mai mulți tineri spre această industrie și vor să îmbunătățească imaginea meseriei de șofer de camion.

De proiect se va ocupa TUR, organismul educațional din ramura de transport, susținut de toate asociațiile și sindicatele din domeniu.

VEZI ȘI: Criza COVID-19 duce la concedieri pe piața de transport din Germania

Jan Villadsen, directorul companiei 3F Transport, spune că este foarte important acum să se comunice care este potențialul acestei industrii și ce poate să ofere ea tinerilor, mai ales că toată lumea a înțeles că meseria de șofer de camion este o profesie indispensabilă pentru societate.

Astfel, TUR și Fundația Nordea, care susține proiectele care duc la îmbunătățirea stilului de viață, vor derula o serie de proiecte în perioada următoare prin care vor să atragă tinerii meseria de șofer de camion, dar și o serie de campanii în presa locală care să scoată în evidență importanța pe care șoferii de camion au avut-o în această perioadă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.