Pachet de MobilitateTop News

Transportatorii din Germania, Franța și țările nordice cer controale pentru Pachetul de Mobilitate

Transportatorii din Germania, Franța și țările nordice reprezentați de asociații BGL, FNTR și NLA cer controale consistente pentru noile reguli de detașare și cabotaj din Pachetul de Mobilitate.

Într-un comunicat de presă comun, cele trei asociații de transportatori solicită o monitorizare atentă a noilor reguli. Potrivit asociațiilor, Pachetul de Mobilitate va ajuta la combaterea dumpingului social, va îmbunătăți condițiile de lucru ale șoferilor și va crea condițiile pentru o concurență corectă în piață.

Transportatorii din Germania, Franța și țările nordice cer controale pentru Pachetul de Mobilitate

”Comisia Europeană a făcut eforturi pentru a susține implementarea Directivei Detașării Șoferilor. Ea garantează că șoferii vor fi plătiți în acord cu standardul țării în care efectuează servicii de transport. Acum rămâne ca statele membre să implementeze directiva cât mai rapid posibil și să o monitorizeze eficient”, a declarat Erik Østergaard, președintele Nordic Logistics Association (NLA), asociație care reprezintă transportatori din Suedia, Danemarca, Norvegia și Finlanda.

VEZI ȘI: Legea privind amnistia pentru diurnă, adoptată și de Camera Deputaților

Florence Berthelot, delegat general al asociației franceze Fédération Nationale des Transports Routiers (FNTR), a adăugat: ”Noul cadru legal pentru cabotaj este un instrument la îndemână pentru a opri practicile neconcurențiale. De aceea, este nevoie de controale riguroase”.

”Vedem deja reacții pozitive din piață la Pachetul de Mobilitate și că multe companii lucrează mai aproape de piețele lor locale: pentru ca noile reguli de transport să fie un succes este nevoie de mai multe controale pentru cabotaj și întoarcerea șoferilor și camioanelor în țara de reședință”, a concluzionat Dirk Engelhardt, purtător de cuvânt al asociației germane BGL.

Din aceeași categorie...

Back to top button