Știri

Transportatorii englezi cer intervenția armatei la Calais

După o perioadă de acalmie relativă, la sfârșitul săptămânii trecute, tensiunile din jurul portului Calais au revenit în prim plan, după ce 50 de migranți au forțat intrarea în port pentru a urca la bordul feriboturilor care traversează în Marea Britanie.

A fost pentru prima dată când un grup organizat de migranți a pătruns în incinta portului Calais fără a se ascunde în camioanele aflate în tranzit spre Marea Britanie. Vă reamintim că, în vara lui 2015, au existat mai multe invazii ale terminalului de cale ferată de la Eurotunnel, care, după acele evenimente soldate inclusiv cu moartea mai multor migranți, a fost securizat prin noi garduri de protecție.

Evenimentele de sâmbăta trecută, au întârziat câteva ore plecarea feriboturilor spre Dover. Acțiunea migranților a fost oprită de poliția franceză, care a arestat 35 de persoane. Acțiunile în forță ale Franței de evacuare a “Junglei” și transferul migranților în tabere de concentrare situate în altă zonă, sub strictă supraveghere, au crescut și numărul tentativelor de trecere frauduloasă a frontierei în semiremorcile camioanelor aflate în așteptare pentru îmbarcare pe navetele feroviare sau feriboturi.

Transportatorii englezi cer intervenția armatei la Calais

VEZI ȘI: Francezi solicită mai multe controale împotriva cabotajului rutier

Asociația transportatorilor rutieri britanici s-a arătat îngrijorată și chiar are temeri că mai devreme sau mai târziu, în portul Calais, se va întâmpla un eveniment sângeros. Astfel, Richard Burnett, directorul executiv al asociației transportatorilor britanici (RHA) cere o „acțiune decisivă” pentru siguranței, și cere intevenția armatei franceze în port și de-a lungul drumurilor de acces.

Sursa foto: The Guardian

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button