Companii de transport

Transportatorii europeni cer eliminarea restricțiilor pentru camioane din Tirol

Restricțiile de circulație impuse camioanelor de autorităile din Tirol sunt tot mai greu de suportat de transportatorii europeni.

IRU și asociațiile profesionale de transport rutier de marfă din Germania, Austria, Franța, Danemarca, Italia, Ungaria, Norvegia, Suedia, Olanda, Cehia, Polonia și România au transmis o scrisoare Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicitând acțiuni decisive pentru eliminarea restricțiilor de circulație pentru camioane impuse în Tirol.

Asociațiile de transportatori acuză că numeroasele măsuri adoptate de Tirol determină obstacole severe la traversarea Alpilor și provoacă probleme considerabile cu întreținerea lanțurilor de aprovizionare în cadrul Uniunii Europene. Scrisoarea în limba engleză poate fi consultată aici.

Transportatorii europeni cer eliminarea restricțiilor pentru camioane din Tirol

Pe 11 februarie 2021, un studiu al profesorului Hilpold de la Universitatea din Innsbruck privind compatibilitatea UE a restricției de circulație sectoriale din Tirol a fost publicat în numele Camerei de Comerț din Bolzano. Acesta afirmă că actuala restricție sectorială a uneia dintre cele mai importante artere europene de circulație este disproporționată și, în consecință, contrară legislației UE.

La fel de inacceptabil este efectul discriminatoriu al reglementării traficului de destinație sau sursă pentru zona centrală tiroleză, care oferă companiilor stabilite în Tirol un avantaj competitiv considerabil față de toți ceilalți concurenți europeni din restul Austriei și din străinătate. Studiul concluzionează, de asemenea, că alternativele rezonabile adecvate pe cale ferată cerute de CEJ nu sunt disponibile. Ar fi necesare o extindere considerabilă și îmbunătățiri calitative pentru ca oferta feroviară să îndeplinească cerințele legale ale UE.

”Companiile de transport și logistică pe care le reprezentăm au ​​solicitat în mod repetat în trecut și continuă să solicite Comisiei Europene să își îndeplinească sarcina de gardian al tratatelor și să ia măsuri care să restabilească libera circulație a mărfurilor în Uniunea Europeană și, în consecință, să acționeze decisiv pentru eliminarea restricțiilor pentru camioane din Tirol, cum ar fi restricția de circulație pe timp de noapte, taxa excesivă de drum în timpul nopții, restricția de circulație sectorială, restricția de circulație pe clasa Euro pe autostrada Inntal și măsura de a permite circulația unui număr limitat de camioane într-o anumită perioadă și interval de timp”, se arată în scrisoare.

VEZI ȘI: Șoferii de camion nu scapă de testele COVID la intrarea în Germania din Cehia și zona Tirol

”Multe întreprinderi mici și mijlocii și angajații acestora sunt din ce în ce mai dezamăgiți de lipsa de acțiune a Comisiei Europene care nu a răspuns numeroaselor intervenții ale industriei de transport rutier, în timp ce Austria încalcă zilnic libertatea de circulație a mărfurilor care este una dintre cele patru libertăți fundamentale ale Uniunii Europene”, mai spun asociațiile de transportatori.

Din aceeași categorie...

Back to top button