EconomicȘtiri

Transportatorii francezi contestă decizia UE privind salariul minim

Asociația transportatorilor francezi (OTRE) consideră ca „scandaloasă” decizia Comisiei Europene de a deschide o procedură de infringement împotriva Franței și Germaniei pentru aplicarea salariului minim pentru șoferii trăini.

În cadrul unei note oficiale, OTRE subliniază faptul că decizia de la Bruxelles a venit la scurt timp după declarațiile asociațiilor din Polonia și a altor nouă state est-europene, împotriva măsurilor franceze și germane, care au avut loc în cadrul reuniunii Consiliului de Miniștri ai Transporturilor de la începutul lunii iunie.

Conform notei emisă de OTRE, aceste zece state sunt în minoritate față de cele 28 de state ale Uniunii Europene și alte unsprezece care au sprijinit măsurile Franței împotriva dumpingului social, afirmând că împotrivă sunt statele din care provin camioanele care efectuează cabotaj ilegal.

Transportatorii francezi contestă decizia UE privind salariul minim

Prin urmare, asociația insistă asupra faptului că măsurile Legii Macron sunt unele legitime, deoarece acestea permit efectuarea de controale asupra cabotajului într-o situație în care regulile sunt constant încălcate.

OTRE sprijină decizia guvernului francez și legea Macron privind declararea obligatorie a lucrătorilor detașați, și solicită Guvernului să înceapă la 1 iulie o campanie de control a vehiculelor străine.

VEZI ȘI: MHS Truck & Bus duce marca MAN mai aproape de fani

FNTR, o altă asociație importantă din Franța, are o poziție mai rezervată, aceasta indicând faptul că autoritățile nu dispun de resursele necesare pentru a efectua controalele și cu două săptămâni înainte de intrarea intrarea în vigoare a Legii Macron încă lipsesc procedurile operaționale pentru a indeplini noile cerințe. FNTR este de părere că mai bine s-ar pune în aplicare un proces de armonizare europeană.

Astăzi, prioritatea este de a pune în aplicare norme care fac concurență să fie una corectă la nivel european, iar răspunsul pentru aceasta trebuie să vină numai de la o acțiune politică europeană coordonată.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button