Știri

Transportatorii francezi declară război vehiculelor de sub 3.5 tone

Asocierea transportatorilor francezi OTRE relansează campania împotriva transportului internațional și a cabotaj efectuat de transportatorii din Est, utilizând vehicule comerciale cu o greutate mai mică de 3.5 tone.

Un accident care a avut loc pe 2 septembrie, în Franța, a relansat campania împotriva conducătorilor auto de dube cu sarcina maximă mai mică de 3.5 tone înmatriculate în țări din Est, ce efectuează transporturi rutiere pentru terți.

Duba de 3.5 tone implicată în accidentul de pe drumul național D475 din Franța era înmatriculată în Polonia. Șoferul acesteia a scăpat nevătămat după ce aceasta s-a răsturant. Totuși, acesta trebuie să plătească o amendă de 200 euro. În schimb, la 31 martie un alt accident rutier, tot cu o dubă de 3.5 tone, s-a soldat cu moartea conducătorului auto. După aceste evenimente, asociația șoferilor OTRE reiterează ideea creșterii numărului de controale ale vehiculelelor comerciale ușoare de sub 3.5 tone.

VEZI ȘI: Din 2018, Franța va crește taxele de autostradă pentru a dezvolta infrastructura

Conform legislației comunitare actuale, aceasta permite vehiculelor de marfă până în 3.5 tone să nu se supună normele privind timpul de conducere și a cabotajului rutier, deoarece aceste vehicule nu au tahograf digital și, prin urmare, este dificil să se verifice traseul lor și activitatea șoferilor.

În ultimele luni, OTRE a raportat mai multe cazuri de furgonete care rămân pe teritoriul francez pentru perioade lungi de timp pentru a efectua operațiuni de transport rutier, paleți întregi sau servicii ilegale de curierat.

Și, deoarece fiecare vehicul are o capacitate legală limitată, de multe ori șoferii lor conduc perioade foarte lungi, de până la douăzeci de ore pe zi, și au tendința de a face acest lucru cu vehiculul supraîncărcat.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button