Patronate și sindicateȘtiri

Francezi solicită mai multe controale împotriva cabotajului rutier

OTRE, asociația transportatorilor francezi, a cerut guvernului de la Paris să folosească informațiile camerelor instalate pe șosele pentru controlul Ecotaxei (taxă suspendată) pentru a efectua controale regulate automate împotriva cabotajului rutier.

Pe drumurile din Franța, sunt sute de portaluri telematice instalate de Ecomouv, administratorul drumurilor naționale și al autostrăzilor, pentru controlul plății Ecotaxei, măsură care nu s-a aplicat niciodată datorită protestelor transportatorilor și fermierilor.

Fiind neutilizate, portalurile telematice ar trebui demontate, însă OTRE, asociația transportatorilor mici și mijlocii din Franța, a cerut ca acestea să fie folosite pentru verificarea automată a cabotajului rutier, prin intermediul camerelor de vederi ce pot citi numerele de înmatriculare ale vehiculelor și care vor trimite datele către un centru de control.

Francezi solicită mai multe controale împotriva cabotajului rutier

OTRE este într-o luptă contrinuă cu ceea ce președintele acesteo asociații afirmă că este o “überalizare” a economiei, și anume punerea în aplicare a modelului Über în transportul de mărfuri. Alte lupte ale asociației sunt împotriva cabotajului rutier și detașarea personalului străin, ce constituie o probelmă la nivelul tuturor asociațiilor profesionale de transport din Franța.

VEZI ȘI: Efectuezi pauza săptămânală normală în cabină? Poți să primești până la 1.500 euro amendă (Franța)

OTRE consideră că în cele două chestiuni Franța a pregătit un bun „arsenal legislativ” în 2014 și 2015, însă în 2016, este necesar să pună în aplicare sisteme care să se aplice pe întreg teritoriul țării. Asociația este încă mobilizată împotriva Ecotaxe deoarece propuneri propuse s-ar aplica la nivel regional.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button