infotrafic

Transportatorii francezi vor organiza baraje pentru blocarea camioanelor străine

Transportatorii francezi au anunțat că sâmbătă, 7 decembrie, vor fi organizate o serie de baraje pentru blocarea camioanelor străine care tranzitează Franța.

La finalul săptămânii trecute, asociațiile franceze de transport OTRE și FNTR au anunțat că vor mobiliza transportatorii francezi pentru a protesta împotriva diminuării valorii taxelor pentru combustibil returnate de stat.

Transportatorii francezi vor organiza baraje pentru blocarea camioanelor străine

Acum, unul dintre reprezentanții OTRE a anunțat că sâmbătă vor fi organizate o serie de baraje pentru filtrarea traficului. Motivul? Aceștia vor blocarea camioanelor străine care traversează Franța.

„Vom face baraje pentru a filtra camioanele străine care traversează Franța fără să plătească contribuția financiară la infrastructură”, a declarat unul dintre reprezentanții OTRE.

Între orele 10:30 și 17:30 vor fi plasate baraje pe axa Renne-Nante pe ambele sensuri de mers, iar oficialii spun că aceste acțiuni vor fi susținute de o mulțime de șoferi profesioniști din Franța.

„Vom lăsa liberă o cale de acces pentru ca restul participanților la trafic să poată circula”, a completat oficialul OTRE.

VEZI ȘI: Revizuirea normelor UE de tarifare rutieră blocată de Germania

Această decizie de a protesta vine ca urmare a unor viitoare modificări în ceea ce privește prețul motorinei. De la 1 ianuarie 2020, statul francez ar urma să reducă cu 2 eurocenți/litru taxa pe care o returnează transportatorilor locali.

Banii economisiți de start ar urma să meargă către o serie de proiecte de infrastructură, însă transportatorii francezi sunt nemulțumiți întrucât camioanele care tranzitează Hexagonul nu vor contribui la aceste proiecte.

Proiectul a trecut de Senat în 19 noiembrie, iar deputații ar urma să-l voteze la jumătatea lunii decembrie.

Din aceeași categorie...

Back to top button